«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Μια "γνήσια'ελληνίδα που μας κάνει υπερήφανους όχι μόνο για την φωνή της αλλά και για το ήθος της. «Δίνω τη σύνταξή μου μέχρι η χώρα μου να βγει από την κρίση»

H Νάνα Μούσχουρη αγαπά την Ελλάδα και το αποδεικνύει για ακόμη μία φορά με μια συμβολική πράξη.
Δεδομένης της δυσχερούς κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική οικονομία, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη σύνταξη που λαμβάνει για τη θητεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Παρακολουθώ με αγωνία τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας μας και ως πολίτης αυτής αισθάνομαι την ανάγκη να βοηθήσω. Θεωρώ ότι είναι χρέος μου απέναντι στην πατρίδα μου, η οποία με τίμησε με το αξίωμα του ευρωβουλευτή, να παραιτηθώ από τη σύνταξη που λαμβάνω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους λόγω της θητείας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέχρι η χώρα να εξέλθει από την οικονομική κρίση, ώστε να μην επιβαρύνω τον κρατικό προϋπολογισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νάνα Μούσχουρη στην επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και
συμπληρώνει με νόημα:
«Ελπίζω ότι με τη συνδρομή όλων μας -στο μέτρο που ο καθένας μπορεί, από τη θέση στην οποία βρίσκεται και πάντα με γνώμονα τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης- σύντομα η χώρα μας θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή συγκυρία».
Οπως δήλωσε στο «Εθνος» η Νάνα Μούσχουρη, η ευθύνη αποτελούσε πάντα για εκείνη κάτι πολύ σημαντικό και αυτό το αίσθημα ευθύνης την οδήγησε σε αυτή την πράξη: «Θέλω να δείξω στον απλό κόσμο πως επιθυμώ να συμπαρασταθώ, να συμμετέχω στο πρόβλημά του» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα εξέφρασε τη βαθιά λύπη της για το γεγονός ότι η Ελλάδα γίνεται στόχος κακών σχολίων ακόμη και επιθέσεων όπως για παράδειγμα το προκλητικό πρωτοσέλιδο του περιοδικού «Focus»: «Δυστυχώς τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πάντα πώς να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να γίνονται χυδαία. Ας μη ρίχνουμε όμως ευθύνες στους ξένους λαούς, γιατί κι εκείνοι έχουν πέσει θύματα της κακής πληροφόρησης».

Αναστασία Κουκά -Έθνος
φώτο από thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου