«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Mirage 2000-5 εγκλωβίζουν με MICA IR τουρκικά F-16 στο Φαρμακονήσι

21-03-2010  ellinika-ftera.blogspot.com

Σκηνικό «θερμού επεισοδίου» στήνει η Άγκυρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο:
Νέα επιθετική κίνηση κατά ελικοπτέρου AS365 Dauphin 2 του Λιμενικού Σώματος είχαμε λίγα λεπτά μετά τις 08:00 το πρωί και εν συνεχεία υπέρπτηση των τουρκικών επάνω από το Φαρμακονήσι.

Όμως και πάλι "έχασαν": Δύο ελληνικά Mirage 2000-5 Μκ2 που απογειώθηκαν από την Σκύρο, εγκλώβισαν τα τουρκικά αεροσκάφη  την στιγμή που εκτελούσαν την υπέρπτηση, σε βολές παραμέτρων MICA IR και τα καταδίωξαν μέχρι το Ντάλαμαν την προωθημένη τουρκική αεροπορική βάση της περιοχής.
Image



Πράγματι οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν το σκηνικό της Παρασκευής, αλλά το «τραβάνε» ακόμα περισσότερο: Τα ελληνικά ραντάρ συλλαμβάνουν «απογείωση» δύο F-16 από το Ντάλαμαν τα οποία κατευθύνονται κατά του ελικοπτέρου του Λιμενικού την στιγμή που αυτό είχε προσεγίσει το Φαρμακονήσι.
Περνάνε πολύ κοντά του, στα 700 μέτρα περίπου σε ύψος 300 μέτρων και αμέσως μετά περνάνε επάνω από το νησί εκτελούν απότομη άνοδο στα 9.000 πόδα σε μία προσπάθεια να σπάσουν τον εγκλωβισμό των Mirage 2000-5 Mk2!

Το ελικόπτερο  AS365 Dauphin 2 του Λιμενικού που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή στο πλαίσιο της FRONTEX, εντοπίζει λαθρομετανάστες στην θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου και ενημερώνει το κέντρο.

Αμέσως μετά λαμβάνει απειλητικές κλήσεις από την Datca ότι βρίσκεται εντός του τουρκικού εναέριου χώρου. Σε ελάχιστα λεπτά σηκώνονται ελληνικά Mirage 2000-5 Mk2 από την Σκύρο και με πλήρη ταχύτητα κατευθύνονται στην περιοχή αφού όλοι περιμένουν τα χειρότερα πλέον.

Την ίδiα στιγμή πίσω τους σε απόσταση ενός μιλίου και ύψος 4.000 ποδών τα ελληνικά Mirage 2000-5 είχαν πάρει θέση βολής, περιμένοντας εντολές από το κέντρο.

Λεπτομέρεια: Τα τουρκικά μαχητικά είχαν εγκλωβιστεί αρκετή ώρα πριν από ελληνικά Mirage σε βολές MICA EΜ και εν συνεχεία επάνω από το Φαρμακονήσι σε βολή IR. Δηλαδή ήταν «νεκροί» από ώρα...

Στην ανωτέρω φωτό μπορείτε να δείτε την εικόνα που έβλεπαν στο HUD των Mirage 2000-5 οι Έλληνες πιλότοι την ώρα που εκτελούσαν τον εγκλωβισμό των τουρκικών αεροσκαφών. Στην εικόνα φαίνεται ακριβώς αυτό: Εγκλωβισμός τουρκικού F-16 σε παραμέτρους βολής MICA IR από ελληνικό Mirage κάπου στο Αιγαίο.
Στα ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια επικρατεί κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς είναι η πρώτη φορά που η τουρκική Αεροπορία επεκτείνει τις προσκλήσεις της ημέρα Κυριακή και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου