«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Επιστολή κόλαφος του Καψή προς τον Δρούτσα

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα με απέλυε εάν έκανα όλα αυτά και θα με έστελνε για... περαιτέρω. Και θα υπήρχαν τα περαιτέρω..."

Είναι γνωστό πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία απολύτως σχέση στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων και δη των ελληνοτουρκικών, με το παλιό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Σε μία επιστολή κόλαφος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γ. Καψής, επιπλήτει τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κύριο Δ. Δρούτσα για τους χειρισμούς του στα Ελληνοτουρκικά (υπενθυμίζουμε πως ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος είχε αναφερθεί για τον κύριο Δρούτσα λέγοντας πως "θα πρέπει να του απαγορευτεί η είσοδος στην Κύπρο")...

Έτσι, διαβάζουμε από ανοιχτή επιστολή του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Καψή (ΠΑΣΟΚ) προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα:
“Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σοφότερο επειδή μια 8ετία χειρίστηκα… τα ελληνοτουρκικά. Θέλω να σας πω σε ποιές περιπτώσεις ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε αστραπιαία και θα με παρέπεμπε σε εξεταστική επιτροπή για τα περαιτέρω. Και θα υπήρχαν περαιτέρω.”
“Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε, αν τολμούσα:


α) Ν’αρχίσω οποιουδήποτε είδους συνομιλίες υπό τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli –και χωρίς να αρθεί προηγουμένως-, ευτελίζοντας τη χώρα μου και υποβιβάζοντάς την στην τάξη του Χατζηαβάτη.
 

β) Να τείνω οποιαδήποτε χείρα βοηθείας (πχ. υποστήριξη στην ΕΕ), πριν δοθούν πληροφορίες, εξηγήσεις, έστω μία συγνώμη για την εν ψυχρώ εκτέλεση 1.450 Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο…
 
γ) Να αρχίσω συνομιλίες για εμπορικές ή άλλες συμφωνίες “καλής θέλησης” πριν η άλλη πλευρά δεχτεί την άρση των συνεπειών της μυστικής πράξης 66 και την αποζημίωση των θυμάτων, όπως είχαμε συμφωνήσει με το μακαρίτη τον Οζάλ.” [...]
 
“Είναι γνωστό ότι έχετε συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση του σχεδίου Ανάν, το οποίο αποδοκίμασαν οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας. Η προσωπική μου γνώμη είναι για ότι για να υποστηρίξει κανείς ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να εμπίπτει σε μία από τις εξής κατηγορίες:

α) Να μην το έχει διαβάσει.

 
β) Να το έχει διαβάσει αλλά να μην το κατάλαβε.
 
γ) Να το υποστήριξε εν διατεταγμένη υπηρεσία”...

Ας μιλήσουμε επιτέλους /Πηγή: Περιοδικό Επίκαιρα, 18.03.2010

1 σχόλιο: