«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Οι τούρκοι επισήμως μας γελειοποιούν, μας χλευάζουν και μας ειρωνεύονται για την κατάργηση των μηχανοκίνητων στις παρελάσεις.

ImageΗ χλεύη της Άγκυρας έχει καταντήσει η Ελλάδα: Συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την απόφασή της να καταργήσει τα πάσης φύσεως μηχανοκίνητα και βαρέα όπλα από τις παρελάσεις της εθνικής επετείου ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες με την εξής δήλωση που περιέχει μεγάλη δόση ειρωνείας και κοροϊδίας: «Δεν πρέπει να υπάρχουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο βαρέα όπλα γιατί πρέπει να υπάρχει ειρήνη». Αυτό το είπε υπουργός του πλέον στρατοκρατικού και υπερεξοπλισμένου κράτους προφανώς νομίζοντας ότι στην Ελλάδα όλοι έχουν τα εθνικά ανακλαστικά κάποιων μανδαρίνων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών...
Ούτε είπε κάτι για τις τουρκικές παρελάσεις με τα εκατοντάδες άρματα, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενα πυροβόλα κλπ. Αλλά όπως είπαμε: Βρίσκουν και κάνουν. Ειδικά μετά την απαγόρευση δημοσιοποίησης των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα δούμε και πολύ χειρότερα πράγματα.
Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο με την αντίστοιχη τουρκική στρατιωτική παρέλαση και θα καταλάβετε το εύρος της ειρωνείας του Τούρκου.

Κατά τα λοιπά προέβλεψε «Θεαματικά αποτελέσματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την επικείμενη, και  προγραμματιζόμενη για το διάστημα από τα τέλη Μαϊου μέχρι τα μέσα Ιουνίου, συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Αθήνα».

Ο Θεός να μας βοηθήσει…

Πάντως συνάντηση στις Βρυξέλλες είχε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, τόσο με τον ομόλογο του Χάρη Παμπούκη, όσο και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου