«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Η Βόρεια Κορέα βύθισε πολεμικό της Νότιας με πάνω από 100 άτομα πλήρωμα!

Ανανέωση:
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το πλοίο ήταν η κορβέτα Cheonan PCC-772 κλάσης Pohang, σχεδιασμένη για επάκτια άμυνα. 
Image
Κορβέτα της κλάσης Pohand.
 

___________________________

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, το Ναυτικό της Βόρειας Κορέας βύθισε σήμερα ένα πολεμικό σκάφος της Νότιας Κορέας με 100 άτομα πλήρωμα σε ύδατα στην δυτική ακτή της κορεάτικης Χερσονήσου.

Το Ρόιτερ επικαλείται δημοσίευμα του νοτιοκορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων Yonhap το οποίο ανάφερε ότι το σκάφος της Νότιας Κορέας τορπιλίστηκε.

Δεν υπάρχουν ακόμα πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων αν και επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Για κάθε νεότερη πληροφορία θα υπάρξει σχετική ανανέωση.

Σημειώνεται ότι το συμβάν σημειώθηκε περί τις 22:45  λόγω της διαφοράς ώρας στην συγκεκριμένη περιοχή.
Image
Δορυφορικός χάρτης της περιοχής.
 

Η επίθεση διεξήχθη πλησίον της νήσου Baengnyeon, η οποία αποτελεί αμφισβητούμενο έδαφος μεταξύ των δυο χωρών.
Ο τύπος του πλοίου που βυθίστηκε δεν έγινε γνωστός, αλλά έχει αναφερθεί ότι ήταν εκτοπίσματος 1.500 τόνων και με πλήρωμα 104 ναύτες. 
Εν όψει του συμβάντος ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Lee Myung-bak συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας για την διαχείριση της κατάστασης.
Αν το συμβάν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες που οι Ένοπλες Δυνάμεις των δυο χωρών ανταλλάσσουν πραγματικά πυρά σε καιρό ειρήνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο συμβάν με βύθιση έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, το 2002 όταν περιπολικό της Βόρειας Κορέας πέρασε τα θαλάσσια σύνορα στη Κίτρινη Θάλασσα και άνοιξε πυρ σε νοτιοκορεάτικα περιπολικά βυθίζοντας ένα με αποτέλεσμα τον θάνατο 6 ναυτών και τον τραυματισμό 19 ακόμα.
defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου