«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Έκρυψαν τρεις αναχαιτίσεις μέσω ραντάρ σε ελικόπτερο του Λιμενικού - Ένδεκα παραβιάσεις του ΕΕΧ

Ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή του Αν. Αιγαίου του Φαρμακονησίου στο πλαίσιο της επιχείρησης FRONTEX, αναχαιτίστηκε δια ασυρμάτου τρεις φορές κατά την διάρκεια της ημέρας από το τουρκικό ραντάρ της Datca. Ο ελεγκτής του τουρκικού ραντάρ ζητούσε από το πλήρωμα του ελικοπτέρου να εξέλθει από τον «τουρκικό εναέριο χώρο» με πάγια απειλή την αποστολή μαχητικών εναντίον του.
Οι κλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων περιπολιών που εκτελεί το ελικόπτερο στην περιοχή, καθώς και κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το αεροδρόμιο της Κω προς την βάση του Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αγνόησε τις κλήσεις αυτές και ολοκλήρωσε την αποστολή του φθάνοντας πριν λίγο στο Κοτρώνι.
Το ΓΕΕΘΑ απέκρυψε την πρόκληση στο πλαίσιο της νέας τακτικής που ακολουθείται να μην δημοσιοποιούνται οι επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.
Την ίδια στιγμή που το ελληνικό ελικόπτερο αναχαιτιζόταν - έστω και με κλήση ραντάρ - εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, τα τουρκικά μαχητικά απελευθερωμένα πλέον από το άγχος της αναχαίτισης, προχώρησαν σε 11 (!) παραβιάσεις του ΕΕΧ. Συνολικά 16 τουρκικά μαχητικά μπήκαν σήμερα στο Αιγαίο, στον βόρειο και τον κεντρικό τομέα. Τα μισά ήταν οπλισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου