«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Οἱ Πόντιοι εὐχαριστοῦν τήν Σουηδία γιά τήν δίκαιη ἀναγνώριση τῆς γενοκτονίας τους...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ»
Θεσσαλονίκη, 12.3.2010


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων με ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη...

απευθύνεται στον Σουηδικό λαό και τους εκπροσώπους του, τονίζοντας ότι αποφάσεις σαν κι αυτές, προάγουν όχι μόνο την συνεργασία και την φιλία των δύο λαών, αλλά δίδουν και ευκρινές μήνυμα σ΄ όλους εκείνους που θέλουν να αγνοούν την ιστορία και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στην Τουρκία, ότι είναι αναγκαίο να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν, να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες εναντίον των Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων κ.λ.π. ώστε να πορευθεί χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος στον σύγχρονο κόσμο και την μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τις προσπάθειες του αδελφού ποντιακού σωματείου «Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης» και του Βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου και όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση αυτού του ψηφίσματος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων σε συνεργασία με την Σουηδική Πρεσβεία, θα διοργανώσει προς τιμήν της Σουηδίας ειδική εκδήλωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Χαράλαμπος Αποστολίδης Χριστίνα Σαχινίδου
Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου