«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Απέλαση Ισραηλινού διπλωμάτη από το Λονδίνο


Το Λονδίνο αποφάσισε την απέλαση ενός Ισραηλινού διπλωμάτη για την πλαστογράφηση βρετανικών διαβατηρίων που χρησιμοποιήθηκαν στην υπόθεση της δολοφονίας στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι.

Την απόφαση θα ανακοινώσει στο βρετανικό Κοινοβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος ζητά από το Τελ Αβίβ να συνεργαστεί πλήρως για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Για την δολοφονία του Μαχμούντ αλ-Μαμπούχ έχει κατηγορηθεί η Μοσάντ, οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ. Το Ισραήλ αρνείται πάντως οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση.

Η αστυνομία του Ντουμπάι έχει δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο 26 υπόπτων κατόχων διαβατηρίων (12 βρετανικών, έξι ιρλανδικών, πέντε γαλλικών, τριών αυστραλιανών και ενός γερμανικού) με τις φωτογραφίες τους, δηλώνοντας πως τα διαβατήρια αυτά ήταν αυθεντικά και πως οι ύποπτοι τα χρησιμοποίησαν παραποιώντας τις ταυτότητες άλλων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου