«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ενώ «δεν υπάρχει σάλιο» δίνονται υποτροφίες σε παιδιά μετανάστες

  • Ενώ η χώρα μας βρίσκεται προ της αδυναμίας δανεισμού (όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δηλαδή προ της πτωχεύσεως) κάποιοι άρχισαν να μοιράζουν λεφτά στους μετανάστες!!!
Οι κουλτουριάρηδες του πολυπολιτισμού άδραξαν την ευκαιρία να αδειάσουν και τα τελευταία χρήματα από τα κρατικά ταμεία, προκειμένου να ικανοποιήσουν τον (υφέρποντα μέχρι πριν από λίγο καιρό) ανθελληνισμό τους. Οι γκάφες διαδέχονται η μία την άλλη από ανθρώπους που θα έπρεπε να λογοδοτήσουν κάποια στιγμή για όσα σήμερα κάνουν…
Η αθλοθέτηση δύο υποτροφιών αξίας 5.000 ευρώ η καθεμιά, για παιδιά μετανάστες, μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κ. Δέσποινα Μουζάκη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Εϊπίδης.
Συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα χορηγεί κάθε χρόνο από 5.000 ευρώ σε δύο μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, ενώ, επιπρόσθετα, εφόσον επιθυμούν, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το οποίο θα καλύπτει τα δίδακτρα για σπουδές στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου