«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Νίκος Παπανδρέου: Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Ελληνας με αμερικανική καρδιά....

Tελικά πόσα θέλουν να μας τρελλάνουν. Σήμερα το Βήμα αγιογραφεί τον Νικο Παπανδρέου, αδελφό του πρωθυπουργού και συγχρόνως δικαιολογεί την εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου στην συμφωνία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έγινε στο Αμπού Ντάμπι με τα Αραβικά Εμιράτα.
Γράφει λοιπόν σήμερα το .....έγκριτο Βήμα:

 
Ως τώρα γνωρίζαμε ότι ο κ. Νίκος Παπανδρέου είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας και αδελφός του Πρωθυπουργού. Τους τελευταίους μήνες αποκαλύπτεται ότι είναι ταυτόχρονα και ένας άτυπος , άμισθος(sic) και αφανής ειδικός πρωθυπουργικός απεσταλμένος για διαχείριση κρίσεων και ειδικών αποστολών με στόχο την προσέλκυση ξένων, κυρίως αραβικών, επενδύσεων. Ο ρόλος του κ. Ν. Παπανδρέου, 53 ετών σήμερα, αποκαλύφθηκε όταν ο φωτογραφικός φακός της κυρίας Συμέλας Παντζαρτζή τον «εγκλώβισε» στη συνάντηση που είχαν στο Αμπου Ντάμπι η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χ. Παμπούκης με τον εμίρη για τη συμφωνία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Πολλοί έσπευσαν να τον κατηγορήσουν: Με ποιον θεσμικό ρόλο βρέθηκε ο αδελφός του Πρωθυπουργού στα Εμιράτα και μετέχει στην προσέλκυση επενδύσεων με τους Άραβες; Ακόμη και ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή γιατί ήταν επιβάτης του πρωθυπουργικού Εμπραέρ. Ο ίδιος δεν δίστασε να αντιδράσει:

«Ακόμη και τούμπες είμαι πρόθυμος να κάνω προκειμένου να βοηθήσω την πατρίδα μου. Θέτω το επώνυμό μου στην υπηρεσία της χώρας. Εγώ δεν κλείνω συμφωνίες. Λέω απλώς στους Αραβες να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν» έλεγε σε συνεργάτες του, γυρνώντας την πλάτη του στην κριτική που δέχεται."

Εμεις αφού σας εκμυστηρευθούμε ότι πολύ γελάσαμε με το παραπάνω άρθρο ειδικά στο σημείο που ο Νίκος είναι πρόθυμος να κάνει ακόμα και τούμπες για να βοηθήσει την πατρίδα του και ότι ...έχει θέσει το επώνυμό του στην υπηρεσία της χώρας !!! Πάντως εμείς θυμίζουμε μια άλλη ρήση δικιά του σε ανύποπτο χρόνο που είχε γράψει (ας είναι καλά η Κανέλλη με το Νέμεσις) "Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Ελληνας με αμερικανική καρδιά".

 online-pressblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου