«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

5 μουσουλμάνοι γεννημένοι στην Αυστραλία σχεδίαζαν μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις



Δικαστήριο της Αυστραλίας καταδίκασε πέντε Αυστραλούς μουσουλμάνους εξτρεμιστές σε ποινές φυλάκισης από 23 έως 28 χρόνια, με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε απροσδιόριστους στόχους, ενώ είχαν αποθηκεύσει χημικά, εκρηκτικά και όπλα.

Ο Δικαστής Anthony Whealy, του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, είπε ότι είχε ελάχιστες ελπίδες ότι οι ηλικίας από 25 έως 44 ετών, άνδρες, θα μπορούσαν να επανέλθουν σε μία φυσιολογική ζωή, καθώς, υποκινούνται από "μη ανεκτικές, άκαμπτες θρησκευτικές πεποιθήσεις» και έδειξαν περιφρόνηση για την κυβέρνηση της Αυστραλίας, του ηγέτες της και τους νόμους της.
Οι άνδρες κρίθηκαν ένοχοι τον περασμένο Οκτώβριο, με την κατηγορία ότι συνδέονταν με την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων, μεταξύ Ιουλίου 2004 και Νοεμβρίου 2005. Οι άνδρες – όλοι Αυστραλοί πολίτες, άλλοι γεννημένοι στη Αυστραλία και άλλοι πολιτογραφημένοι πολίτες πρώην μουσουλμάνοι μετανάστες, με καταγωγή από το Λίβανο, τη Λιβύη και το Μπαγκλαντές, - δεν παραδέχθηκαν την ενοχή τους.
Βρέθηκαν να έχουν αποθηκεύσει χημικά εκρηκτικά και πυροβόλα όπλαν, αν και δεν έχει διευκρινισθεί ποιος θα ήταν ο στόχος τους.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ένας πρώην συνεργάτης των υπόπτων κατέθεσε ότι η ομάδα σκεπτόταν να βομβαρδίσει ένα Τελικό Ποδοσφαίρου στη Μελβούρνη το 2005, που παρακολούθησαν περίπου 92.000 άτομα. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι είχαν επίσης συζητήσει να δολοφονήσουν τον πρώην πρωθυπουργό Τζον Χάουαρντ.
Ο Whealy απαγόρευσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να δημοσιεύουν τα ονόματα των ανδρών. Ένα από τα άτομα συμμετείχε σε παραστρατιωτικό στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Πακιστάν, και άλλα τρία παρακολούθησαν παρόμοιες κατασκηνώσεις στη Νέα Νότια Ουαλία για να προετοιμαστούν για κάποια επίθεση.
Το δικαστήριο εξέτασε πάνω από 3.000 στοιχεία του αποδεικτικού υλικού και άκουσε 300 περίπου μάρτυρες κατά τη διάρκεια της δίκης που διήρκησε 10 μήνες.

"Αυτοί οι άνδρες θα μείνουν πολλά χρόνια στη φυλακή ... αλλά φαίνεται να θεωρούν την φυλάκισή τους σαν ένα είδος τιμής", ανέφερε ο δικαστής.
Και οι πέντε, οδηγήθηκαν στις πράξεις αυτές από την πεποίθησή τους ότι το Ισλάμ δέχεται επίθεση σε ολόκληρο τον κόσμο από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, είπε.
«Μας σκοτώνετε και θα σας σκοτώσουμε. Μας βομβαρδίζετε και θα σας βομβαρδίσουμε» έγραφαν σε εξτρεμιστικό υλικό που βρέθηκε μαζί με πολλά βίντεο που εξυμνούσαν την 11η Σεπτεμβρίου και άλλα που έδειχναν πως συμπεριφέρονται οι φανατικοί εξτρεμιστές μουσουλμάνοι στους όμηρούς τους.
Ορισμένα ήταν τόσο φρικιαστικά που ούτε στο Δικαστήριο δεν εμφανίσθηκαν .
Καθώς έφευγαν από την αίθουσα, οι καταδικασμένοι γελούσαν, ενώ κάποια άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα τους φώναξαν στα αραβικά «Κάντε υπομονή, ο Αλλάχ είναι μαζί σας»!
Στους 5 άνδρες επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο δικαστής θα εξετάσει την αποφυλάκισή τους αφού περάσουν 17 με 21 χρόνια στη φυλακή.




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.foxnews.com/ & http://www.guardian.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου