«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Απαγκίστρωση των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς νοτιότερα!!!!

Έλληνες εθνοφρουροί.

Eνώ συνεχίζεται η ανανέωση του υλικού των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιθετική διάταξη, το κυπριακό υπουργείο Άμυνας προχώρησε μονομερώς σε απαγκίστρωση φυλακίων από στρατηγικές θέσεις των ελεύθερων περιοχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή αποφασίστηκε και ήδη υλοποιήθηκε η μη επάνδρωση του ιστορικού φυλακίου Σελέμανι καθώς και του φυλακίου Δ που ελέγχει τη θαλάσσια περιοχή Λιμνίτη. Το φυλάκιο Όλυμπος που ελέγχει το θύλακα των Κοκκίνων ξηλώθηκε ενώ την ίδια ώρα ξηλώθηκαν ή έπαυσαν να επανδρώνονται φυλάκια στην κορυφογραμμή Κάτω Πύργου-Κάμπου-Ορκόντα. Οι αλλαγές επεκτείνονται μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, η οποία χάνει και τα δύο στρατόπεδα που είχε, με τις μονάδες να μεταφέρονται νοτιότερα ενώ αφαιρούνται τα ατομικά τυφέκια των εφέδρων της περιοχής, τα οποία θα φυλάσσονται πλέον στις αποθήκες οπλισμού της Εθνικής Φρουράς.


Το κυπριακό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωσή του αφού εξέφρασε τη λύπη του "για το γεγονός της καταγραφής λεπτομερειών υψηλής διαβάθμισης που αφορούν σε θέσεις Φυλακίων της Εθνικής Φρουράς", διευκρινίζει ότι "για τον καλύτερο έλεγχο, η στατική επιτήρηση διαμορφώθηκε σε ένα νέο σύστημα, το οποίο συνδυάζει στατική και κινητή επιτήρηση. Οι όποιες αλλαγές στη διάταξη των Δυνάμεων, γίνονται μέσα στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού με σκοπό την επίτευξη πλήρους και αναβαθμισμένης επιτήρησης και επιπέδου ετοιμότητας". Παρ΄όλα αυτά οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους καταγγέλοντας ότι ουδέποτε εμφανίστηκαν εποχούμενα περίπολα. Επισημαίνεται ότι μέχρι το 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης αποναρκοθέτηση της Νεκρής Ζώνης και των περιοχών πλησίον αυτής.

strategy-geopolitics
koukfamily.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου