«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Επιβεβαιώθηκε η ανεύρεση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου

Η σορός που εντοπίστηκε χθες στο κοιμητήριο της Λευκωσίας ανήκει στον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτού. 

Ο κ.Κατσουνωτός, δήλωσε ότι οι εξετάσεις για ταυτοποίηση της σορού με τη μέθοδο του DNA, απέδειξαν ότι πράγματι ανήκει στον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Χθες υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση έπειτα από πληροφορία που δέχθηκε η αστυνομία για τον εντοπισμό σορού σε κοιμητήριο στη Λευκωσία, όμως οι αρχές δεν ήθελαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω δηλώσεις έως ότου υπάρξουν οι απαραίτητες εξετάσεις ταυτοποίησης με τη μέθοδο του DNA, κάτι που έγινε σήμερα το πρωί.
Η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου εκλάπη από τον τάφο του στο κοιμητήριο Δευτεράς, στις 11 Δεκεμβρίου 2009, παραμονή της πρώτης επετείου του θανάτου του.

 Ελευθεροτυπία 9/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου