«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Τα χειρότερα είναι αυτά που έρχονται

Η  σοσιαλιστική  κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, επί πέντε μήνες μας τρομοκρατούσε  με
 μέτρα, ενώ άλλα  είχε έταξε προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο μας.


Με  τα φιλικά της ΜΜΕ, προετοίμαζε συστηματικά την κοινή γνώμη και εμπέδωσε την αντίληψη  ότι για όλα τα κακά που βρήκαν αυτή τη χώρα, φταίει η πενταετία Καραμανλή (αθωώνοντας μάλιστα ανερυθρίαστα όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ)

Εν έτη 2010, κατάφερε να διασύρει  διεθνώς την πατρίδα μας, οι έλληνες πλέον παρουσιάζονται ως οι απατεώνες τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, που καλοπερνούν με τα  λεφτά των σκληρά εργαζομένων ευρωπαίων.


Ο μέγας διαπραγματευτής Γιώργος Παπανδρέου,  άτολμος και αναποφάσιστος, κρύφτηκε πίσω από την μετρολαγνεία της Ε.Ε. , που ήθελε να βάλει  τάξη  σ’ αυτή τη Δανιμαρκία της σπατάλης και της αταξίας (προς παραδειγματισμό και των άλλων …άτακτων λαών και ηγετών) και μεγαλοθύμως   εκχώρησε το δικαίωμα λήψης αποφάσεων, σε μια ομάδα  γιάπηδων και  κολλεγιοπαίδων των Βρυξελλών.
Και χθές, ο ατυχής κ. Πεταλωτής (όνομα και πράγμα για την περίπτωση) μας ανακοίνωσε το
κουστούμι που μας έραβαν επιμελώς τόσο καιρό.


Πρόκειται για τη βιαιότερη και πλέον  ανάλγητη κοινωνική ανατροπή που επιχειρήθηκε εν καιρώ ειρήνης! Όμως το χειρότερο δεν είναι αυτό. Τα χειρότερα είναι αυτά που έρχονται! Τα οποία επίσης φοβάμαι ότι έχουν ήδη συμφωνηθεί στο παρασκήνιο. Μας δίνουν το δηλητήριο λίγο-λίγο για να συνηθίσουμε γιατί ολόκληρη η δόση θα μας ..έστελνε!
Ασφαλώς και πρέπει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Αναμφίβολα και υπάρχουν σπατάλες στο δημόσιο τομέα, που πρέπει να περικοπούν, αλλά  το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δε λύνεται με τέτοια μέτρα!  Αντίθετα,  επιδεινώνεται. Ήδη κάποιες ελληνικές τράπεζες και οίκοι του εξωτερικού, αρχίζουν να ψιθυρίζουν (και μπορεί στο τέλος του Μάρτη να φωνάζουν), ότι η μείωση του ΑΕΠ για το 2010 μπορεί να κυμανθεί από 3.5% και να φτάσει έως και 10%!

 Αν  τα εφιαλτικά σενάρια επαληθευθούν, τότε τα χθεσινά  μέτρα  θα αποδειχθούν ασπιρίνες και σύντομα θα απαιτηθούν πρωτοφανής αγριότητες!    
 
 
Υστέρα, αυτή η κυνικότητα του υπουργού οικονομικών ότι τα μέτρα θα ισχύουν από τον Ιανουάριο και θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα; Γιατί δεν τόλμησε αυτός, ο εκλαμπρότατος  αστήρ της πολιτικής, να  εκστομίσει αυτές τις εξυπνάδες  την προεκλογική περίοδο; Με πιο δικαίωμα έρχεται τώρα και με βίαιο τρόπο  αναστατώνει  χιλιάδες νοικοκυριά που είχαν προγραμματίσει τις ζωές τους με βάση κάποια εισοδήματα, τα οποία ανέτρεψε σε μια νύχτα;
Κ.Ρ.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου