«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Θεσσαλονίκης Άνθιμος "Εμείς σαν Ελλάδα δεν χωράμε άλλους μετανάστες"

Κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό εμφανίστηκε σήμερα από άμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
"Θα μαυρίσει ο τόπος αν εφαρμοστεί" είπε και προειδοποίησε "θα γεμίσουμε με παραρτήματα της Αλ Κάϊντα".
Επίσης, ζήτησε από κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο καθώς όπως δήλωσε "δεν ρωτήθηκε η εκκλησία γι' αυτό. Δεν μπορείς να φέρνεις 700 χιλιάδες μουσουλμάνους στην χώρα και να τους κάνεις Έλληνες χωρίς να ρωτάς την εκκλησία».

«Θα μου πείτε δεν είναι αγάπη να κατατίθεται ένα νομοσχέδιο που θα τακτοποιήσει όλους τους μετανάστες, που είναι μέσα στην Ελλάδα μας; Όχι δεν είναι! Δεν γίνεται από αγάπη, γίνεται από την παρόρμηση της νοοτροπίας και της πεποιθήσεως ότι πρέπει όλοι οι λαοί να αναμειχθούμε και να γίνουμε χωρίς εθνικά διακριτικά και χωρίς την ιστορία την οποία έχουμε», συνέχισε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Στην συνέχεια ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Κανένας δεν είναι νόμιμος, νόμιμοι μετανάστες είναι οι Έλληνες που πήγαν στην Γερμανία, οι Βούλγαροι που πήγαν στο Βέλγιο, οι Τούρκοι που πήγαν στη Γερμανία με ονομαστικές καταστάσεις με ελέγχους και πιστοποιητικά υγείας και το ποινικό τους μητρώο. Αυτοί ήσαν νόμιμοι! Εγώ που έζησα και τις πρώτες εισόδους των μεταναστών στον Έβρο, έχω να πω: Όλοι είναι παράνομοι».
«Εμείς σαν Ελλάδα δεν χωράμε άλλους μετανάστες, πρέπει να το καταλάβετε και όχι μόνο αυτό με το σύστημα που έρχεται ακόμα θα αυξηθεί το δημογραφικό μας πρόβλημα. Θα μειωθεί ο πληθυσμός μας, και λένε οι υπολογισμοί, μετά το 2050 η Ελλάδα θα έχει πληθυσμό 3.000.000, σας το λέω γιατί είναι γραμμένο από ειδικούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Κλείνοντας ο κ. Άνθιμος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Καταστράφηκε η παλαιότερη συνοικία των Αθηνών ο Άγιος Παντελεήμων Αχαρνών, φωνάζουν οι ξένοι «φύγετε να πάτε στα Βόρεια Προάστια, εδώ θα μείνουμε εμείς στα σπίτια σας», και τώρα ετοιμάζουν τον νόμο για να τους πάρουν, και αυτοί θα μας πάρουν και τα σπίτια».
Απευθυνόμενος προς όλους ο κ. Άνθιμος έστειλε ένα μήνυμα: «Φυλάξτε την πατρίδα μας, φυλάξτε την Ελλάδα μας, φυλάξτε την ιστορία και το γένος μας».
Αιμίλιος Πολυγένης  romfea.gr
anavaseis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου