«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Τώρα θυμήθηκαν τις θηριωδίες των Ναζί;

Ψιλό γαζί νομίζει ο Πάγκαλος ότι μπορεί να κοροϊδέψει τους πολίτες μιλώντας τώρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
"Πήραν το χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να τεθεί κάποια στιγμή ...μελλοντικά", ανέφερε σε συνέντευξή του, προσθέτοντας:
"...Δεν λέω ότι θα πρέπει να επιστρέψουν αναγκαστικά τα χρήματα, αλλά τουλάχιστον ας πουν ένα ευχαριστώ. Και δεν θα έπρεπε να παραπονούνται τόσο για κλοπές...".
Όταν το 1997 που παιζόταν το θέμα των 14 δις δολαρίων των αποζημιώσεων και οι Σημίτης - Ματθίας έκαναν ό,τι περνούσε από τα χέρια τους για να μην επιστραφούν τα χρήματα, ο Πάγκαλος ήταν κορυφαίος υπουργός και δεν έβγαζε άχνα.
Ούτε αυτός, ούτε ο Παπανδρέου.
Τώρα θυμήθηκαν να πονέσουν για τα θύματα της Κατοχής, μετά το πρωτοσέλιδο του Focus;
Υπάρχει και ένα όριο στον εμπαιγμό.
Όσο και να φωνάζουν σήμερα από την κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις, η συμφωνία του 1997 είναι αδιαμφισβήτητη και βάσει αυτής το Διεθνές Δικαστήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο έχουν προσφύγει συγγενείς θυμάτων, δεν μπορεί να εκδώσει απόφαση υπέρ τους.parapolitika
gianniotis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου