«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ποια η διαφορά του Κώστα Παπανδρέου από το Γιώργο Καραμανλή;


Άκουσα και εγώ όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι το δακρύβρεχτο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κώστα Παπανδρέου για την οικονομία.

Αυτομάτως μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:
Ποια είναι η διαφορά του Κώστα Παπανδρέου από το Γιώργο Καραμανλή;
Σκέφθηκα αρκετά και κατέληξα στο ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά.
Ο Γιώργος Καραμανλής μας έλεγε τα ίδια πράγματα προεκλογικά και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε, ενώ ο Κώστας Παπανδρέου κάνει ακριβώς τα ίδια μετεκλογικά πράγμα που δε μας το είχε πει και οφείλουμε επίσης να του αναγνωρίσουμε.

Το διάγγελμα του Κώστα Παπανδρέου μου θύμισε ταινία με τη Μάρθα Βούρτση.
Είχε κλάμα, οδυρμό, απελπισία, πόνο και τραγωδία.
Ο πρωθυπουργός με εξαιρετική ευκολία μας ανακοίνωσε στην ουσία ότι οι προεκλογικές του δεσμεύσεις ήταν απλά λόγια του αέρα και ζήτησε να τον στηρίξουμε κιόλας στην αθέτηση των υποσχέσεών του.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω οτιδήποτε άλλο.
Οι μη έχοντες κομματικές παρωπίδες πήραν το μήνυμα και κατάλαβαν απόλυτα τι σήμαινε η χθεσινή εμφάνιση του Κώστα Παπανδρέου.
Πηγή
gnomodotis.blogspot.com

Σχολιάζοντας σαν συντάκτες του Ελληνικού Ιστολογίου, να προσθέσουμε ότι η αντιπολίτευση έχασε την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει συγκεκριμένα εθνικά αιτήματα  από την κυβέρνηση για να δηλώσει την υποστήριξή της σ΄αυτήν και τα σκληρά μέτρα που πρόκειται να πάρει.
Δυστυχώς δεν το έκανε η αντιπολίτευση και εννοούμε την ΝΔ και ΛΑΟΣ που συναίνεσαν σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που πρόκειται να ληφθεί, χωρίς να σταματήσουν την ανθελληνική και αντίχριστη λαίλαπα που ξεδιπλώνεται από τους εδώ υπαλλήλους της Νέας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου