«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

Μα είναι τόσο απροκάλυπτοι;

Διαβάζω στο "Βήμα":
Ως προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση των μεταναστών τίθενται: η γνώση της ελληνικής γλώσσας ώστε να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κατοχή της ιδιότητας του έλληνα πολίτη, η ομαλή ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και η πλήρης εξοικείωση με τους θεσμούς του πολιτεύματος, την πολιτική ζωή της χώρας και την πολιτική ιστορία της. Ειδική βαρύτητα έχουν η ενδεχόμενη συμμετοχή σε συλλογικούς φορείς, πολιτικές ενώσεις ή σωματεία όπου συμμετέχουν και έλληνες πολίτες, ιδίως μάλιστα αν ο αιτών έχει εκλεγεί στο όργανο διοίκησης τέτοιου φορέα, καθώς και η τυχόν προηγούμενη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές.

Είναι σαν να λένε: προκρίνουμε την πολιτογράφηση των "φίλων" του ΠΑΣΟΚ και βάζουμε και κίνητρα για να γίνουν "φίλοι" του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάνουμε εξαιρετικά εύκολη την πολιτογράφηση των "στελεχών" του ΠΑΣΟΚ που θα βάλει υποψήφιους στις δημοτικές ή θα αναδείξει σε διάφορα όργανά του (τοπικές, κτλ.)
d-politiki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου