«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Επιχείρηση διάσωσης από καταδρομείς στο Φαρμακονήσι

ellinika-ftera.blogspot.com
Επιχείρηση διάσωσης δύο ναυαγών εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία, η φρουρά των καταδρομέων του φαρμακονησίου. Συγκεκριμένα εχτές αλιευτικό σκάφος με δύο επιβαίνοντες –πατέρας και γιος- και την ώρα που εμαίνετο θύελλα προσέγγισε το Φαρμακονήσι προκειμένου να δέσει σε απάνεμο όρμο του νησιού. Ο κυβερνήτης του σκάφους όμως δεν κατάφερε να οδηγήσει με ασφάλεια το σκάφος στον όρμο, με αποτέλεσμα αυτό να παρασυρθεί από τα κύματα και να συντριβεί στα βράχια του νησιού.
Οι δύο ψαράδες βρέθηκαν μέσα στην τρικυμισμένη θάλασσα με άμεσο κίνδυνο είτε να πνιγούν παρασυρόμενοι από τα κύματα, είτε να σκοτωθούν στα βράχια του νησιού. Η όλη σκηνή είχε γίνει αντιληπτή από τους καταδρομείς της φρουράς του νησιού που παρακολουθούσαν την προσέγγιση του σκάφους και την εν συνεχεία βύθισή του. Τρεις από αυτούς έπεσαν μέσα στη φουρτουνιασμένη
θάλασσα καταφέρνοντας να σώσουν τους ψαράδες.
Μόλις τους κατάφεραν να τους φέρουν με ασφάλεια στη στεριά ένα ιατρός από την φρουρά των καταδρομέων προέβη αμέσως σε διαδικασίες ανάνηψης και αφού κατάφεραν να τους συνεφέρουν τους έντυσαν με ζεστά ρούχα και τους μετέφεραν στο φυλάκιο του νησιού από όπου τους παρέλαβε μετά από λίγο ελικόπτερο Super Puma για να τους μεταφέρει στη ρόδο.
Οι τέσσερις καταδρομείς (ένας λοχαγός, ένα υπολοχαγός ένας ΕΠΟΠ και ένα οπλίτης ιατρός), τιμήθηκαν από τον Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη για την εξαίρετη πράξη τους λαμβάνοντας τα προσωπικά του συγχαρητήρια και επιπλέον 10ημερη τιμητική άδεια για τον οπλίτη ιατρό.
Τμήμα ειδήσεων defencenent.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου