«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος
«Βόμβα» για το ευαίσθητο θέμα της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα έριξε ο αντιπρόεδος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αν μια θέση στο Δημόσιο καταργηθεί, τότε παύει να ισχύει και η μονιμότητα στη θέση αυτή.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, με αφορμή την κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι οι υπάλληλοι αυτοί «μπορεί να βγουν στο δρόμο, μπορεί να μεταταγούν».
Ως προς το θέμα της μονιμότητας που εγείρεται, ο Θ.Πάγκαλος δήλωσε: «Κάποιος είναι μόνιμος αν υπάρχει θέση. Το Σύνταγμα λέει ότι είναι μόνιμος επί της υπαρχούσης θέσεως. Αν καταργηθεί η θέση, δεν είναι μόνιμος».
Σε ερώτηση εάν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη μονιμότητα στο Δημόσιο, ο κ.
Πάγκαλος απάντησε «όχι, αλλά μερικές θέσεις θα μπορούσαμε να καταργήσουμε. Μας δίνει το δικαίωμα αυτό το Σύνταγμα».
Όπως περιέγραψε ο ίδιος πρόκειται για περίπου 100 περιπτώσεις οργανισμών, οι περισσότεροι από τους οποίους «προέρχονται από ένα κατάλογο που είχε συντάξει η κυβέρνηση της ΝΔ».
Σε ερώτηση δε πόσους υπαλλήλους αφορούν οι εξελίξεις αυτές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε «συνολικά πολύ λίγοι».
Σχόλιο για τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου έκανε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης: «Το σκεπτικό του κ. Πάγκαλου επιδέχεται συζήτησης και ανάλυσης. Τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα» είπε.
Newsroom ΔΟΛ
 ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου