«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ούτε μία συγγνώμη….

Toυ  ΚΩΣΤΑ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑ
Ο “Γιωργάκης” είναι ο τελευταίος στη σειρά των ανεπάγγελτων που έφεραν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Πριν απ’ αυτόν και την new age ομάδα του δούλεψαν “σκληρά” ο αείμνηστος “έμαθες τα νέα πατέρα”, το golllum και, βέβαια, τα μέλη της οικογένειας Καραμανλή με πρωταγωνιστή τον Κωστάκη Ραφηνάτο ο οποίος έδωσε την χαριστική βολή. Τον παρακολουθώ να τρέχει από το ένα Ερπετοειδές στο άλλo ζητώντας να συμβάλλουν στη διάσωση της Ελληνίτσας που κατέστρεψαν, με τον ιδιοτελή δανεισμό, οι 3-4 μαριονέτες που την κυβέρνησαν τα τελευταία 35 χρόνια.
Πριν λίγο άκουσα στη τηλεόραση ότι, οι Μέρκελ και Σαρκοζί συμφώνησαν να “βοηθήσουν” την Ελληνίτσα και, καπάκι, τον Πετσάλνικο να λέει ότι οι απολαβές για τη συμμετοχή σε “επιτροπές” των βουλευτών θα μειωθούν κατά 10% προκειμένου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης άκουσα τον “Γιωργάκη” να ζητάει την βοήθεια “όλων μας” για να ξεπεράσουμε τον σκόπελο και έθεσα στον εαυτό μου (και σε σας) το παρακάτω ερώτημα: ποιος είναι ο λόγος που, ότι έχει απομείνει από τον ελληνικό λαό, πρέπει να πληρώσει τα “εγκλήματα” των σωτήρων που κυβέρνησαν τη χώρα; Εμείς πήραμε τα δάνεια; Εμείς είπαμε  ψέματα για την οικονομία; Οι απλοί άνθρωποι πηραν τις αποφάσεις που οδήγησαν στη
καταστροφή; Αυτοί “ψώνισαν” άχρηστα οπλικά συστήματα; Εμείς φουντάραμε την Ολυμπιακή;
Δεκάδες τα ερωτήματα και απόλυτη η μούγγα. Ο Γιωργάκης πάει κι’ έρχεται (με το Gulfstream), ο Κωστάκης καταβροχθίζει γαρίδες, το Gollum πάει θέατρο και, ο Μήτσος μαζεύει …αποδείξεις για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, πληρώνει τη βενζίνη ακριβότερα απ’ το ασήμι και περιμένει τους χαρτογιακάδες της Ε.Ε. να του πουν πως θα σωθεί από τους σωτήρες του.
Κάποιος με ρώτησε “γιατί δεν γράφω κάθε μέρα”. Και αν γράφω ποιό το αποτέλεσμα; Με λένε Κώστα Καββαθά, όχι Μάγκα, Χατζηπαπάρα, Σαρανταφυλόπουλο. Κανείς, εκτός απ’ τους επισκέπτες του ιστολογίου, δεν ενδιαφέρεται για τις απόψεις μου.
Όμως, πέρα και πάνω απ’ όλα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι, κανείς απ’ τους ανεπάγγελτους που ανάφερα πιο πάνω δεν έχει ζητήσει ούτε μισή συγγνώμη απ’ τον λαό. Και αυτό όμως δεν έχει καμία αξία έτσι που καταντήσαμε.
 radar-gr.blogspot.com
kavvathas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου