«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Εξαφάνισαν το ιστολόγιο των Εκπαιδευτικών Λήμνου!! Η Τέλεια έκφραση της «Δημοκρατίας» και της «ελευθερίας ιδεών»

Σχολιάζοντας από το Ελληνικό Ιστολόγιο.
Όταν πριν δεκαετίες ο Κων/νος Καραμανλής ἐλεγε «...ποιός επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο» μας φαινόταν λίγο περίεργο γιατί σαν ρομαντικοί τότε δεν καταλαβαίναμε τι εννοούσε.

Σήμερα δεν ψάχνουμε πια τους υποχθόνιους εκείνους που δεν βρίσκαμε τις περασμένες δεκαετίες.
Σήμερα είναι οι ίδιοι που μας κυβερνούν τους βλέπουμε, οι ίδιοι που αντιπολιτεύονται, τους ξέρουμε, το ξέρουν ότι τους ξέρουμε και όλα πάνε καλά, και η ζωή συνεχίζετε.

Χτες στην Αθήνα χτύπησαν ανθρώπους με οικογένειες, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, χτύπησαν όποιον θεωρούσαν ότι μοιάζει με Έλληνα ή ορθόδοξο πιστό, όπως τον οδηγό μηχανής που στο κράνος είχε χριστιανικό συμβολισμό, και μετά μανίας χτύπησαν.

Χτυπούν τον οποιονδήποτε Έλληνα(Έλληνα αυθεντικό) πολίτη και δεν κάνει το παραμικρό η Αστυνομία.
Αν τους κυνηγήσει και μπουν σε κάποια κρυψώνα του Συνασπισμού, τότε θα γίνουν τα εξής:

1)Θα προπηλακιστούν για την αναίδειά τους να κάνουν το καθήκον τους οι αστυνομικοί.
2)Ο Χρυσοχοΐδης (δώστε του ότι τίτλο θέλετε), θα ζητήσει συγνώμη από τους κρύπτοντες τις ύαινες, και για το ότι πόνεσαν τα χέρια τους προπηλακίζοντας αστυνομικούς.
3)Την επόμενη ημέρα θα ξηλώσει τον Αρχηγό της αστυνομίας, και ίσως θα περάσουν ΕΔΕ όσοι πήραν μέρος στην καταδίωξη των αποβρασμάτων.

Για το τι έγινε χτες διαβάστε άλλα ιστολόγια, θα βρείτε φοβερά πράγματα.
Εμείς θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το «παρακράτος» που δεν φοβάται κανένα έλεγχο πλέον, χτύπησε και εξαφάνισε ένα ενημερωτικώτατο ιστολόγιο.
Τους Εκπαιδευτικούς Λήμνου.

Σας παρουσιάζουμε το τελευταίο άρθρο τους από τις αποθηκευμένες σελίδες για να δείτε και το επίπεδο γραφής και ευγένειας που είχαν.

Έχουμε να προτείνουμε σε όλα τα «αυθεντικά» Ελληνικά ιστολόγια, να κάνουν αντίγραφα ιστολόγια για να μπορούν να ξαναλειτουργούν και να μην χάνεται όλο ο κόπος τους.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com


Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010

...ή αλλιώς, "πως οι "προοδευτικοί" έγιναν "συντηρητικοί".

Διαβάσαμε το δελτίο τύπου του τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού στο Άλφα-Βήτα και μπορείτε να το διαβάσετε κι εσείς ολόκληρο εδώ. Αποφεύγοντας τα εισαγωγικά και περιττά σάς παραθέτουμε το "ζουμί" της ανακοίνωσης:

"...Ο ορισμός του ασύλου με τόσο αυστηρό τρόπο στους χώρους έρευνας και εκπαίδευσης, καθώς και με στενά εκπαιδευτικά κριτήρια, ουσιαστικά αλλοιώνει εντελώς το χαρακτήρα του. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα άσυλο εθιμικού χαρακτήρα, που δεν θα επιτρέπει την ανάπτυξη συλλογικών διαδικασιών στο εσωτερικό των ΑΕΙ. Απέναντι σε αυτή την ολοένα κλιμακούμενη αμφισβήτηση του περιεχομένου και της ύπαρξης του πανεπιστημιακού ασύλου, είναι αναγκαία η υπεράσπισή του ως συστατικού στοιχείου του Πανεπιστημίου αλλά και ως αναπόσπαστου στοιχείου της Δημοκρατίας".

Ποιες είναι οι "συλλογικές διαδικασίες" που μπορεί να απαγορευτούν μετά την κατάργηση του ασύλου; Οι καταλήψεις των Ιδρυμάτων, οι καταστροφές της περιουσίας του Ελληνικού λαού ή η πώληση ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων cd;

Πως είναι το άσυλο αναπόσπαστο στοιχείο της Δημοκρατίας μας; Μήπως χάσαμε τις λέξεις; Δημοκρατία είναι η αναρχία, η ασυδοσία, οι κλοπές, η τρομοκρατία και το λαθρεμπόριο;
Με πρόφαση την "ελεύθερη διακίνηση ιδεών" (λες κι αν καταργηθεί το άσυλο αυτή θα

εμποδιστεί) ανεχόμαστε εκατοντάδες αξιόποινες πράξεις καθημερινά και απαξιώνεται το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτό το θέαμα των άθλιων προαύλιων χώρων και των κατεστραμμένων σχολών; Ή μήπως εκεί δεν διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες; Για μια φορά κύριοι/ες του Συνασπισμού γίνεται ρεαλιστές και κυρίως πείτε την αλήθεια!
Από ποιον κινδυνεύει η Δημοκρατία μας σήμερα; Μόνο από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους που σπάνε, καίνε την περιουσία των απλών Ελλήνων (κι όχι του "κεφαλαίου", που θα έπρεπε να είναι ο στόχος τους) και βρίσκουν καταφύγιο στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Συνεπώς, κύριοι/ες του Συνασπισμού, θα έπρεπε -αφού κόπτεστε τόσο για τη Δημοκρατία- εσείς πρώτοι να ζητάτε την κατάργηση του ασύλου.
Και επιπλέον, ο Συνασπισμός (ή Σύριζα ή συνιστώσες, δεν ξέρω αλλά ούτε κι αυτοί ξέρουν) ως "προοδευτικό" κόμμα, που απεχθάνεται οτιδήποτε παρωχημένο ή παραδοσιακό θα έπρεπε να είναι αντίθετος με το άσυλο. Γιατί το άσυλο είναι, ουσιαστικά, παραδοσιακό κατάλοιπο των εποχών της χούντας και ουδεμία σχέση έχει με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής και της σύγχρονης Δημοκρατίας. Μήπως κατά βάθος είναι βαθιά συντηρητικοί εκεί στο Συνασπισμό;

ΟΧΙ! Το Πανεπιστήμιο -και εσχάτως και το σχολείο- είναι οι χώροι που "στρατολογούνται" οι νέοι"προοδευτικοί", είναι οι χώροι που αναπτύσσονται και διαδίδονται οι γνωστές "αντιεξουσιαστικές" ιδεολογίες και "εκκολάπτονται" οι νέοι φορείς της Ρεπουσοδραγώνιας εθνομηδενιστικής ιδεολογίας. Αυτή είναι η "ελεύθερη διακίνηση ιδεών" που τόσο τους απασχολεί. Κι όσοι νέοι ολισθήσουν και βγουν "μυημένοι" είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι τους.


Ιδού ο λόγος που οι "προοδευτικοί" έγιναν "συντηρητικοί"


.. Εάν υπάρχει συνέχεια θα τη δείτε εδώ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν θα το δούμε εκεί τελικά, γιατί δεν υπάρχει .....συνέχεια!
http://teachers-limnou.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου