«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Κονίτσης Ανδρέας "Κάτω τα χέρια από τα θρησκευτικά και εθνικά σύμβολα"

anavaseis.blogspot.com
Την έντονη αντίδρασή του, όσον αφορά τις φημολογίες ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι αποφασισμένο να αφαιρέση από τον βραχίονα των αστυνομικών υπαλλήλων τον Τίμιο Σταυρό, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.
Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: "Εδώ και ένα μήνα περίπου, έντονες φημολογίες φέρουν το υπουργείο προστασίας του Πολίτη αποφασισμένο να αφαιρέση από τον βραχίονα των αστυνομικών το σήμα της ΕΛ.ΑΣ., που σα βασικό έμβλημά του έχει τον τίμιο Σταυρό".
"Επίμονα δε λέγεται, ότι η εξωφρενική αυτή αλλαγή θα γίνει για να μην ενοχλούνται τα πλήθη των λαθρομεταναστών, που έχουν κατακλύσει κυρίως την πρωτεύουσα, και που στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, δηλαδή εχθροί του Σταυρού. Τέλος, ακούγεται, πως υπάρχει σκέψη να προσληφθούν στην ΕΛ.ΑΣ. κάποιοι από τους
μουσουλμάνους λαθρομετανάστες..." συνέχισε ο
Μητροπολίτης Ανδρέας.

Επίσης, ο κ. Ανδρέας, τονίζει ότι "Ερωτάται όμως : Ποιός η ποιοί
υπαγορεύουν τυχόν τέτοιου είδους αποφάσεις; Και είναι δυνατόν η Ελλάδα, που μεγαλούργησε με την δύναμη του Σταυρού, να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές από τον άλφα η τον βήτα υπουργό, ο οποίος σήμερα κατέχει την εξουσία και αύριο ο λαός με την ψήφο του θα τον στείλει στο σπίτι του;"
"Διαμαρτύρομαι εντόνως για τα τεκταινόμενα. Τα θεωρώ ως πράξεις αυτόχρημα αντεθνικές. Και παρακαλώ να σταματήσει πάραυτα οποιαδήποτε παρόμοια σκέψη", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέας, έστειλε ένα
μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, τονίζοντας ότι "Στις κρίσιμες ώρες που

περνάει η Πατρίδα μας εξ  αιτίας της οικονομικής κρίσεως, ας μη κλονίζουμε τα πνευματικά θεμέλια του Έθνους, και μάλιστα την πίστη στην δύναμη του τιμίου Σταυρού. Ένας ακρίτας Ιεράρχης φωνάζει προς κάθε κατεύθυνση και λέει : Κάτω τα χέρια από τα θρησκευτικά και εθνικά σύμβολα. Γιατί, όπως τονίζει και η λαϊκή παροιμία « Ο Θεός αργεί, αλλά δεν λησμονεί». Και ο νοών νοείτω".
romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου