«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΑΙΣΧΟΣ. Η κυβέρνηση με αφορμή την οικονομική κρίση απαγόρευσε την παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων στην επέτειο της επανάστασης του Ολύμπου.

Έντονες διαμαρτυρίες από τον κόσμο σήμερα στον εορτασμό της επετείου της επανάστασης του Ολύμπου στο Λιτόχωρο, γιατί η κυβέρνηση απαγόρευσε στον στρατό να παρελάσει. Είναι η πρώτη φορά από τότε που εορτάζεται η επέτειος που δεν επέτρεψαν στο Στρατό να παρελάσει, ούτε καν τα πεζοπόρα τμήματα, παρόλο που ακριβώς δίπλα από το χώρο της παρέλασης βρίσκεται το στρατόπεδο "Μπαλανίκα" της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου.
Η επέτειος της μεγάλης επανάστασης του Ολύμπου κατά του τουρκικού ζυγού το 1878 εορτάζεται επίσημα από τη δεκαετία του ΄60.
Ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται όταν η παρέλαση βρισκόταν προς το τέλος και οι κάτοικοι αναρωτιόνταν
αγανακτισμένοι, γιατί δεν παρελαύνει ο στρατός σε μια επέτειο που αφορά πολεμικούς απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας κατά των Τούρκων κατακτητών.



Η υφυπουργός εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη που παρέστη στις εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όταν ερωτήθηκε γιατί δεν επετράπη για πρώτη φορά στην επέτειο της επανάστασης του Ολύμπου να παρελάσουν ούτε καν τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα, απάντησε ότι "γίνονται περιστολές λόγω της οικονομικής κρίσης και ότι είναι απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας".

 
Μάλιστα! Μετά την κατάργηση του όρου "Εθνική" από το υπουργείο παιδείας, την κατάργηση του υπουργείου "Μακεδονίας - Θράκης" και την απαγόρευση να παρελαύνουν τα μηχανοκίνητα τμήματα απαγορεύουν τώρα με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και την παρέλαση των πεζοπόρων στρατιωτικών τμημάτων που δεν έχει καθόλου οικονομικό κόστος.
από το ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΣΧΟΛΙΟ
Πόσο στοιχίζουν τα πεζοπόρα τμήματα που παρελαύνουν κ. Βενιζέλο;
Βρήκατε ευκαιρία και θίγετε το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων;
Καλά η Τζάκρη ήδη το έχει παρακάνει......

Καταργούν το Μακεδονίας -Θράκης, "καταρρέουν" τα Τέμπη και κόβεται η Ελλάδα στα δύο επ' αόριστον!!, μαθαίνουμε από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι η ΕΡΤ αποφάσισε μεχρι το καλοκαίρι να κλείσει την ΕΤ 3!!! 
Συμβαίνει κάτι;


Σχόλιο Ελληνικού ιστολογίου
Όποιος έχει πάει στο Λιτόχωρο ξέρει ότι η απόσταση του στρατοπέδου Μπαλανίκα από τον χώρο της παρελάσεως είναι ένα χιλιόμετρο το πολύ. 
Άρα ούτε τα πεζοπόρα τμήματα ούτε και τα μηχανοκίνητα έχουν το παραμικρό έξοδο να μετέχουν στην παρέλαση αφού είναι δίπλα της.
Άρα άλλοι είναι οι λόγοι απαγόρευσης της συμμετοχής των στρατιωτικών τμημάτων μετά από τόσα χρόνια παράδοσης. 
koukfamily.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου