«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Aναταράξεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία

«Όταν από τις οικονομικές εξελίξεις τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας, όπως έχει ήδη δηλώσει ο πρωθυπουργός, τότε παύουν να υπάρχουν αρεστές ή μη αρεστές οικονομικές πολιτικές. Όταν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας, τότε υπάρχουν μόνο πολιτικές εθνικά επιβεβλημένες» είπε ο κ. Ραγκούσης.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ το οποίο σχολίασε: «Ξεπερνάνε κάθε όριο εμπαιγμού τα στελέχη της κυβέρνησης και της Ν.Δ., που στήριξαν και στηρίζουν την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, να απειλούν τώρα το λαό για να υποταχθεί στην αντιλαϊκή θύελλα, προκειμένου να διασωθεί η εθνική κυριαρχία!
Ο πατριωτισμός των αστικών κομμάτων ήταν και είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Ο πατριωτισμός της εργατικής τάξης και του λαού συνδέεται μόνο με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του δίκιου τους».
Αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για την οικονομία.
Χθες, ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Παντελής Οικονόμου, απέστειλε επιστολή στον κ. Γ.Α. Παπανδρέου, με την οποίαν του ζητεί να συγκαλέσει το Π.Σ, «προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις».
Σκληρή δήλωση έκανε το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του, γιατί «εφαρμόζεται η πιο σκληρή και ανελέητη νεοφιλελεύθερη πολιτική από το 1974 και μετά και μάλιστα χωρίς να φαίνεται διέξοδος στην κρίση».
Σκληρή δήλωση έκανε και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αφουγκραστεί την κοινωνία περισσότερο, παρά τις φωνές των συνεργατών του» και πρόσθεσε: «Δεν φανταζότανε κανένας ότι το ''πτωχεύσαμεν'' του κ. Καραμανλή θα το πλήρωναν οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι και οι άνεργοι. Όταν ο ελληνικός λαός στενάζει και οι τραπεζίτες χαίρονται, λυπάμαι αλλά κάτι δεν πάει καλά».
Εξάλλου, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» - πολιτικό ρεύμα στο εσωτερικό του Κινήματος, υπό τον κ. Παναγιωτακόπουλο- μέμφεται την κυβέρνηση και τον
πρωθυπουργό, για τις ανακοινώσεις του, υποστηρίζοντας:
«Η κυβέρνηση κατέληξε στην επιβολή επώδυνων και σκληρών μέτρων χωρίς να μπορέσει να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας πλέον μία εικόνα αναξιοπιστίας γιατί τα ανώτατα κομματικά στελέχη γνώριζαν την κατάσταση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Αλμούνια και Προβόπουλου».
Ακόμη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σπατάλησε τον ανεκτίμητα ωφέλιμο πολιτικό χρόνο, συμβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα στην κερδοσκοπία των τραπεζών σε βάρος της χώρας και του λαού» και καλεί «το ιστορικό ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου