«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Να ποιοι ζητούν την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων.

Πριν λίγες μέρες γράφαμε για την ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε, τη νέα οργάνωση που ίδρυσε ο κ. Παναγιώτης Δημητράς με σκοπό την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία και τα δικαστήρια και την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Για τον «Παρατηρητή του Ελσίνκι» όλοι γνωρίζουμε. Ποια είναι όμως τα άλλα τρία μέλη της «Προσωρινής Γραμματείας» της ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε;

1) Γιώργος Σαρηγιαννίδης: Σύμβουλος επιχειρήσεων, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Στο προσωπικό του blog προπαγανδίζει την αθεϊα.

Σε άρθρο του με τίτλο «Περί του Μακεδονικού» στην εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών, ο κ. Σαρηγιαννίδης γράφει:

«Ας τελειώσουμε επιτέλους με την υπόθεση της FYROM. Συνταγματική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας, Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Διπλή ή Απλή ονομασία – δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Ας μην παρασυρθούμε σ’ έναν ακόμη συναγωνισμό αδιαλλαξίας με τους γείτονές μας κι ας περιορίσουμε στο περιθώριο των εξελίξεων τους καιροσκοπισμούς και τις εντάσεις – κι από τις δύο πλευρές των συνόρων…

Σήμερα μας δίνεται ακόμη μια ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα. Αν φοβηθούμε ξανά να δώσουμε λύση, θα συνεχίσουμε και στο μέλλον ν’ αναζητούμε τις ευθύνες σε συνωμοσίες, φανταστικούς εχθρούς και γεωπολιτικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να δικαιολογήσουμε τον επαρχιωτισμό και τις υπερβολές του ερασιτεχνισμού μας.

Πρέπει να συμφιλιωθούμε πια με την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το μονοπώλιο στο όνομα Μακεδονία. Ισχυρισμοί περί μακεδονικού DNA και συνέχειας της ‘μακεδονικής φυλής’ είναι νομίζω ανάξιοι λόγου και θα έπρεπε να τους επιστρέψουμε στο περιθώριο της γραφικότητας. Η ιστορία από την άλλη, όποια κι αν είναι η ερμηνεία της, δεν μπορεί να καθορίσει ούτε το παρόν, ούτε το μέλλον μας. Η Μακεδονία, παρά τις ανοησίες που γράφονται και λέγονται και απ’ τις δυο πλευρές των συνόρων, δεν είναι τίποτε περισσότερο από το όνομα μιας γεωγραφικής οντότητας.

Πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε, έστω και με καθυστέρηση, το δικαίωμα του γειτονικού λαού στον αυτοκαθορισμό κι εθνικό αυτοπροσδιορισμό του. Όταν γενιές ολόκληρες των γειτόνων μας συνειδητοποιούν τον εαυτό τους ως Μακεδόνες, με ποια νομιμοποίηση μπορούμε να αρνηθούμε αυτό τους το δικαίωμα; Αν αποφύγουμε τα αδιέξοδα των φυλετικών διαχωρισμών, θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι αν οι γείτονές μας πιστεύουν ότι είναι Μακεδόνες, αυτό και είναι.

… Κάθε φορά που επιτρέπουμε στις φωνές της ακρότητας και του εθνικισμού να καθορίζουν την ατζέντα, μπορεί στον φανταστικό κόσμο του συναισθηματισμού μας να αισθανόμαστε κερδισμένοι, στον πραγματικό κόσμο όμως βιώνουμε ήττες. Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι δεν υπάρχουν συνωμοσίες κατά τις Ελλάδας. Την τελευταία φορά που επιτρέψαμε τους συναισθηματισμούς να καθορίσουν την εξωτερική μας πολιτική, το μόνο που πετύχαμε είναι να βρισκόμαστε σήμερα στη θέση να διεκδικούμε αυτό που τότε απορρίπταμε κατηγορηματικά.»

2) Ελεάννα Ιωαννίδου: Δικηγόρος, υποψήφια Α΄ Θεσσαλονίκης των Οικολόγων-Πράσινων στις τελευταίες εκλογές και μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό». Ζήτησε επίσημα την αποκαθήλωση των χριστιανικών συμβόλων από τις αίθουσες των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης μαζί με άλλους δυο δικηγόρους, επίσης στελέχη των Οικολόγων.

3) Νίκος Θεοδώρου: Υπεύθυνος Τύπου της ομάδας «Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας» και συνδιαχειριστής του site gayworld.gr.

Οι παραπάνω κύριοι και η κυρία είναι που ενοχλούνται από τον Σταυρό, την εικόνα του Χριστού και την προσευχή!

Τα σχόλια δικά σας... 
http://gnomodotis.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου