«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

"alea jacta est" (=ο κύβος ερίφθη)

 Κλασσικοπερίπτωση
Αυτή την φράση χρησιμοποίησε κατα  την παράδοση  ο Ιούλιος Καίσαρας πριν διαβεί τον ποταμό Ρουβίκωνα.Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε άλλον καταλληλότερο τίτλο σε μια ανάρτηση  στην οποία θα αποπειραθούμε   να σχολιάσουμε  τα όσα δήλωσαν  η Χίλαρυ Κλίντον  και ο Γ. Παπανδρέου μετά την  45 λεπτη  συνάντηση που είχαν  σήμερα  στο State Department.


Σήμερα  ο κύβος ερίφθη στο State Department of  USA,και ο  κύβος ερίφθη στα μούτρα μας,  με τρόπο μάλιστα που φαίνεται ως φιλική χειρονομία.Ήταν ολοφάνερη   η χαρά  της Αμερικανίδας τέως "πρώτης κυρίας" για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικώτερα του Έλληνα πρωθυπουργού αφ΄ενός για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει σήμερα  η Ελλάδα,αφ΄ετέρου για την   προσφορά μας  στο Κόσσοβο ,στο Αφγανιστάν και όπου αλλού μας ζητήθηκε .Αναφέρθηκε η αξιέπαινη  δράση της  Ελληνικής κυβέρνησης στην  επίλυση του Κυπριακού  και στην καλλιέργεια συνθηκών  συνεργασίας  και ειρήνης με την Τουρκία.Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ  ανφέρθηκε  τόσες φορές στον άξονα  των "τριών εντολών"   ωστε ακόμα και ο πιο ηλίθιος να καταλάβει τι απαιτείται σήμερα   απο την "ελληνική επαρχία" του  νεοταξικού imperium.Η χαρά και τα "εύγε", απο την μεριά της εκπροσώπου του Καίσαρα ,που έντυναν  τις αναφορές στο ρόλο  της Ελλάδας στα Βαλκάνια, την Κύπρο, και την Τουρκία ,δεν άφηναν και  πολλά περιθώρια για  θετικές  σκέψεις  όσον αφορά το εθνικό μας  συμφέρον.
Όταν μάλιστα  ο Έλληνας πρωθυπουργός  αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης που θα  μεταμορφώσουν  τους δύο παλιούς εχθρούς (Ελλάδα-Τουρκία) σε εταίρους  οι οποίοι  θα ακολουθήσουν μια  πορεία  ειρηνικής συνύπαρξης και συνδημιουργίας ,το μυαλό μας πήγε στην πρότασή του  για αποστρατικοποίηση του μισού Αιγαίου   που de facto θα αποδυναμώσει  το  μέχρι τώρα  ελληνικό αμυντικό  δόγμα.Η δεύτερη εντολή  στην οποία θα υπακούσει -όπως ευθέως δήλωσε - ο κ. Παπανδρέου, είναι  η προώθηση της ενταξιακής πορείας στην Ε.Ε  των "δυτικών βαλκανικών κρατών" (βλ. Αλβανία,Κόσσοβο,Σκόπια).
Ας πάψουμε λοιπόν να μιλάμε για  το ποιός και πως θα χρησιμοποιεί απο εδώ και πέρα το όνομα "Μακεδονία" ,να είμαστε δηλαδή ευχαριστημένοι αν μας επιτρέψουν να χρησιμοποιούμε  τουλάχιστον στον χαλβά τον όρο "Μακεδονικός".Η τρίτη εντολή που και αυτή θα πραγματοποιηθεί αμέσως, είναι αυτή της "επίλυσης" του Κυπριακού  με τον τρόπο που ορίζει το  κατάπτυστο και απορριφθέν απο τον κυπριακό λαό σχέδιο Ανάν. 
Για λόγους  εσωτερικής κατανάλωσης και αποδοχής   το αμερικανικό "χάπι" ζαχαρώθηκε  με την  "πατριωτική" απαίτηση του κ. πρωθυπουργού  να  φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα απο το νησί   ώστε να είναι ελεύθερες οι δύο κοινότητες να τα βρούν μεταξύ τους αφού τώρα πια ανήκουν στο ...ευρωπαϊκό  περιβάλλον.
Το πάζλ που βλέπαμε μέχρι τώρα μπερδεμένο και ασαφές  τώρα πια συμπληρώθηκε και δεν χωρά πολλές αμφισβητήσεις.Η ελληνική "κυβέρνηση" λέγοντας αυτά τα τρία κρίσιμα "ναι" θα πάρει το απαιτούμενο διαβατήριο (σφραγισμένο απο τον ίδιο τον Καίσαρα)  για την γη της επαγγελίας.Τι σημασία έχει  αν η  χώρα μας έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία;Τι πειράζει αν ο ελληνικός λαός  θα πουληθεί στα σκλάβοπάζαρα της παγκόσμιας  κυβέρνησης  με τιμή που θα καθορίσουν τα  διεθνή head funds;

Όποιος απο εμάς πιστεύει  οτι η εκπόρνευση  θα μας φέρει  την ευτυχία, τότε ας χειροκροτήσει αυτό  το αιφνίδιο ξεπούλημα  της πατρίδας μας  και ας  πιάσει απο αύριο δουλειά στους οίκους ανοχής της Ευρώπης και της Αμερικής.
Ποιός ξέρει με τα  χρόνια  μπορεί να συνηθίσει το επάγγελμα της σκλάβας-πόρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου