«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Επίθεση σε αξιωματικούς του ΠΝ και MME από τον Ε. Βενιζέλο για τη διαρροή του τουρκικού υποβρυχίου


Σφραγισμένη η βάση της 2ης ΜΕΝ στο Κοτρώνι για τα ΜΜΕ μετά τη διαρροή του συμβάντος με την διείσδυση του τούρκικου υποβρυχίου στη θαλάσσια περιοχή Β.Α  της Κέας.
Το αίτημα που κατέθεσε το defencenet.gr  στις 21 Ιανουαρίου για να επισκεφθεί τη βάση και να καλύψει με ρεπορτάζ τις δραστηριότητες της 2 ΜΕΝ για πρώτη φορά στα χρονικά των ΕΔ αλλά και της 17ετούς ιστορίας της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» αλλά και του defencenet.gr ούτε καν απαντήθηκε, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις. 

Η ηγεσία του ΓΕΝ αλλά κυρίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «βράζει» από το γεγονός της διαρροής του άκρως αυτού απόρρητου συμβάντος και μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σχετικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας επιτέθηκε στους αξιωματικούς του ΠΝ του οποίους θεώρησε υπεύθυνους για τη διαρροή του συμβάντος αλλά και τα ΜΜΕ
Βέβαια με ένα αντιφατικό τρόπο: Ναι μεν επέκρινε τους μεν για τη διαρροή και τους δε για τη δημοσιοποίηση, αλλά υποστήριξε ότι το υποβρύχιο δεν ήταν ...υποβρύχιο! 

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων:
«Αλίμονο αν κάθε ηχητικό σήμα που δημιουργεί την υπόνοια υποβρυχίων εν καταδύσει, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε υποβρύχιο εν καταδύσει.
Αν κάποιοι κακοί αξιωματικοί, ελάχιστοι, αμελητέα μειοψηφία σπεύδει να διοχετεύσει σε μία μερίδα του Τύπου ή του διαδικτύου ανεπεξέργαστες πληροφορίες, τις οποίες δεν αντιλαμβάνεται η ίδια γιατί δεν έχει την πλήρη εικόνα, τότε πρέπει να πω ότι βλάπτει τα συμφέροντα και του Πολεμικού Ναυτικού και της χώρας. θα παρακαλέσω και τα ΜΜΕ και την πολιτική ηγεσία της χώρας και το πολιτικό προσωπικό, τους συναδέλφους στη Βουλή, να μη δίνουν σημασία σε αυτού του είδους την κακή εκδοχή που δυστυχώς σε ελαχιστότατο ποσοστό υπάρχει και στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αμαυρώνουν την εικόνα του λαμπρού Πολεμικού μας Ναυτικού και των δύο άλλων λαμπρών κλάδων που έχουμε και στελεχώνονται από αρίστης ποιότητας επαγγελματίες αφοσιωμένους στο καθήκον τους»

Το υποβρύχιο όμως κυνηγήθηκε επί ώρες μεταξύ Κέας και νότιων ακτών της Εύβοιας, πριν αυτό διαφύγει ανατολικά από τα πληρώματα των ελικοπτέρων, τα οποία κατά τον Ε. Βενιζέλο κυνηγούσαν απλώς ένα ηχητικό σήμα, το οποίο όμως είχε την «κακή» συνήθεια να μετακινείται...

Αλλά εν πάση περιπτώσει το defencenet.gr ζήτησε επίσημα να συνομιλήσει με τους πρωταγωνιστές, από ελληνικής πλευράς, του επεισοδίου και αυτό τους απαγορεύθηκε. Ποιας άλλης έμμεσης επιβεβαίωσης χρήζει το γεγονός;!

Και για να τελειώνουμε: Το defencenet.gr εμπιστεύεται περισσότερο τους Έλληνες αξιωματικούς και λιγότερο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου