«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησαν απεργία πείνας για να βρουν δουλειά, αλλά επενέβει ο εισαγγελέας. Αν ήταν λαθρομευανάστες πόσα θα τους πρόσφεραν;


Η ανάγκη τους να βρουν δουλειά, οδήγησε ένα ζευγάρι από την Καβάλα σε μια ακραία λύση.
Ο 60χρονος Λάζαρος Παπαδόπουλος και η 40χρονη σύζυγός του, Φρειδερίκη Τόκα ξεκίνησαν την Παρασκευή απεργία πείνας στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας

Το ζευγάρι έστησε μια σκηνή σε μια άκρη της πλατείας και σήκωσε ένα πανό με το οποίο κάνουν γνωστό ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας από τις 11 Μαρτίου, με αίτημα της ανεύρεση δουλειάς.

Η σκηνή απομακρύνθηκε λίγη ώρα αργότερα μετά από εισαγγελική παρέμβαση, ενώ το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην αστυνομία όπου έγινε αναγνώριση στοιχείων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.


Το ζευγάρι όμως δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει την απεργία πείνας για τέταρτη ημέρα, καταγγέλλοντας την ίδια ώρα τη στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, καθώς -όπως λένε- οι αστυνομικοί τους έσυραν στην υπηρεσία, τους φωτογράφισαν και τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα σαν να ήταν εγκληματίες.



Από την Παρασκευή, ο κ. Παπαδόπουλος και κ. Τόκα, κοιμούνται στις κερκίδες του διαμορφωμένου ανοιχτού θεάτρου στην πλατεία Ελευθερίας και δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω αν ο δήμος ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας δεν τους δώσει δουλειά.

Ο 60χρονος άντρας και η 40χρονη γυναίκα δηλώνουν πως βρίσκονται σε απόγνωση, αφού και οι δυο είναι περισσότερα από τέσσερα χρόνια άνεργοι, ενώ πριν από λίγες μέρες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου διαμένουν τους γνωστοποίησε πως θα τους κάνει έξωση, αν δεν καταβάλουν τα επτά νοίκια που του χρωστούν.

Ο κ. Παπαδόπουλος εργάστηκε με ολιγόμηνες συμβάσεις έργου ως οδηγός στο Δήμο Καβάλας μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009, έκτοτε, όμως, παραμένει άνεργος παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς το Δήμο Καβάλας. Η κα Τόκα είναι βοηθός μάγειρα και -όπως δηλώνει- είναι άνεργη τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Η ίδια επισημαίνει πως λόγω της ηλικίας τους δύσκολα μπορούν να βρουν δουλειά και ότι όλο αυτό το διάστημα απευθύνθηκαν τόσο στο δήμαρχο όσο και τους βουλευτές, ώστε να βρουν δουλειά και να μπορέσουν τουλάχιστον να πληρώσουν τα νοίκια για να μην τους γίνει έξωση.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι αναγνωρίζει την άσχημη κατάσταση των δυο συμπολιτών του, αλλά επισημαίνει πως ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει προσωπικό αυτό το διάστημα. Σε λίγο καιρό, σημειώνει, και εφόσον υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη, θα υπάρξει η δυνατότητα απασχόλησης ανέργων σε δημοτικές επιχειρήσεις. Επίσης, προσθέτει ότι ο Δήμος θα έχει σε δυο μήνες τη δυνατότητα να απασχολήσει εποχικό προσωπικό, με την προκήρυξη, όμως, ανοιχτού διαγωνισμού (πάντα με κριτήρια ΑΣΕΠ) για την καθαριότητα, τη συντήρηση των ακτών και την κατασκευή έργων αυτεπιστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
protothema.gr    anavaseis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου