«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μάθιου Νίμιτς. Μια δήλωση με ξεχωριστή βαρύτητα: Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι!


Ο ειδικός διαμεσολαβητής  των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, αναγνώρισε για πρώτη φορά δημοσίως ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και οτι "έκαναν τεράστιο λάθος στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας τους και χρησιμοποίηση των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων".

Ο Αμερικανός διπλωμάτης έκανε αυτή την παραδοχή κατά την διάρκεια 40λεπτης συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής στο γραφείο του στο κεντρικό Μανχάταν στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Αντώνιος Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Μπαλτατζης και ο γγ Δημήτριος Χατζής.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Αντώνιος Παπαδόπουλος, κατά την διάρκεια ομιλίας του που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή στο "Σταθάκειο" η Επιτροπή  Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας  Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης .

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αντωνόπουλος  αποκάλυψε  επίσης στο ακροατήριο το τι διεμείφθει  όταν ανέφεραν στον κ. Νίμιτς το  ακανθώδες θέμα της μακεδονικής ταυτότητας.
Οι  τρεις ομογενείς τόνισαν στον κ. Νίμιτς  οτι δεν θα  πρέπει να χρησιμοποιείται ο επιθετικός όρος "μακεδονικός" για τον στρατό τους, τη γλώσσα τους και τον λαό τους,  και εκείνος τους απάντησε οτι ίσως μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείται ο όρος "ο λαός της τάδε Δημοκρατίας", ο "στρατός της τάδε Δημοκρατίας" και "η γλώσσα της τάδε  Δημοκρατίας" και όχι ο επιθετικός προσδιορισμός "Μακεδονικός".
Επιπλέον, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του προέδρου της Παμμακεδονικής Αντώνιου Παπαδόπουλου που επιβεβαιώνουν την αποκάλυψη του newpost για τις συνομιλίες του με τον Μάθιου Νίμιτς, ο κ.Παπαδόπουλους επεσήμανε στον Ειδικό Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ ότι "ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσφυγής των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δεν είναι δυνατόν το ΝΑΤΟ να δεχτεί οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη για ένα κράτος-μέλος του, δηλαδή την Ελλάδα, όταν υπάρχει ομόφωνη απόφαση σχετικά με το αν θα μπουν ή όχι τα Σκόπια στη Συμμαχία".

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Νίμιτς διατύπωσε την άποψη ότι με το πέρασμα του χρόνου εμφανίζονται στη διεθνή σκηνή αρκετά κράτη και πολλές καινούργιες ταυτότητες. Η απάντηση του κ. Παπαδόπουλου προς τον κ. Νίμιτς ήταν ότι "ένα κράτος όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ένα όνομα, μια ιστορία και μια γεωγραφία η οποία ανήκει σε άλλο έθνος. Και αυτό είναι το πρόβλημα με τους Σκοπιανούς".

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου