«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τεκμήρια απίστευτης βαρβαρότητας αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Πώς η διαβόητη «Kill Team» εκτελούσε εν ψυχρώ άοπλους αφγανούς πολίτες. (βίντεο)


Ουάσιγκτον
Περισσότερες φωτογραφίες καθώς και δύο βίντεο που αποκαλύπτουν το πώς η αυτοαποκαλούμενη «Δολοφονική Ομάδα» ( η διαβόητη "Kill Team" ) αμερικανών στρατιωτών εκτελούσε εν ψυχρώ άοπλους αφγανούς πολίτες, έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό περιοδικό «The Rolling Stone».

Πρόκειται για ένα μόνο μέρος από τις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξαν στρατιώτες και βρίσκονται την κατοχή ξένων μέσων ενημέρωσης αλλά και του αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο διεξάγει ανακρίσεις για τις αποτρόπαιες αυτές ενέργειες.

Πτώματα δεμένα μεταξύ τους, κομένα κεφάλια, χέρια και πόδια, "αναμνηστικές" πόζες με χαμόγελα από ένστολους οι οποίοι φωτογραφίζονται περήφανοι δίπλα σε Αφγανούς τους οποίους σκότωσαν : ιδού μερικά από τα τεκμήρια βαρβαρότητας που ήρθαν στο φως. 
Επίσης, οι στρατιώτες μόνταραν αποτρόπαια βίντεο, "ντύνοντας" εικόνες από δολοφονίες αμάχων ή υπόπτων με μουσική χέβι μέταλ, σε μάι περίπτωση του συγκροτήματος "Αποκαλύπτικα" από τη Φινλανδία.


Ένας από τους διεστραμμένους πρωταγωνιστές των εκτελέσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του 2010, ήταν ο 22χρονος στρατιώτης Τζέρεμι Μόρλοκ, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκιση έχοντας παραδεχθεί την ενοχή του ενώπιον του στρατιωτικού δικαστηρίου.

Ο Μόρλοκ αντιμετώπιζε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο πέτυχε να μειωθεί η ποινή του συμφωνώντας να καταθέσει κατά τεσσάρων συναδέλφων του οι οποιίοι επίσης κατηγορούνται για δολοφονίες αφγανών πολιτών στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν τον περασμένο χρόνο.

Ο Μόρλοκ παραδέχθηκε ότι οι δολοφονίες ήταν προμελετημένες και ότι «το σχέδιο ήταν να σκοτώνουμε ανθρώπους». Σύμφωνα με την κατάθεση του ιδίου οι δολοφονίες είχαν σχεδιασθεί το 2009 από τους αμερικανούς στρατιώτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τις σκηνοθετούσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι είχαν δεχθεί επίθεση και να δικαιολογήσουν με αυτό τον τρόπο τις ενέργειές τους.

Η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεκάδες φωτογραφίες με κατακρεουργημένα πτώματα Αφγανών που δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ και κανείς δεν γνωρίζει αν επρόκειτο για Ταλιμπάν ή απλούς πολίτες. Οι εικόνες και τα βίντεο παρουσιάζονται από το περιοδικό Rolling Stone στο Διαδίκτυο. Προσοχή : είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Κάντε κλικ για να δείτε τις εικόνες και τα βίντεο, όπως δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Rolling Stone. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιέχουν σκηνές ακραίας βίας. Εάν σας ενοχλούν ανάλογες εικόνες αποφύγετε να τις δείτε.http://www.rollingstone.com/kill-team

tovima.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου