«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η Ιρλανδία αμφισβητεί ευθέως το μνημόνιο


Όχι μόνο δεν το βάζει κάτω η νέα κυβέρνηση της Ιρλανδίας, αλλά βγάζει και… γλώσσα από πάνω στους Ευρωπαίους εταίρους.
Οπως διαβάζουμε σε ανταπόκριση του «Ρόιτερς», σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν με την εκεί τρόικα, δήλωσε ότι θα ανατρέψει την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για μείωση του κατώτατου ωρομισθίου.
Η προηγούμενη κυβέρνηση του Δουβλίνου μείωσε το κατώτατο ωρομίσθιο κατά 12% στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας, με αντάλλαγμα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας 85 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Ο νέος Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει πρόβλημα να επαναφέρει το κατώτατο ωρομίσθιο στα 8,65 ευρώ και ότι μπορεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους με άλλα μέτρα.
Σ.Σ Αυτά να βλέπουν κάποιοι ειδικοί επί παντός επιστητού, όπου το μόνο που χρηματίζονται για να κάνουν, είναι η απαξίωση των φωνών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

kostasxan.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου