«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πριν αλέκτωρ λαλήσει εκεχειρία, γαλλικά πυρά κατά λιβυκών στόχων.


Σχόλιο Ελληνικού ιστολογίου.
Γαλλικά πυρά κατά λιβυκών στόχων Παρά την ανακοίνωση της παύσης των εχθροπραξιών από τον Καντάφι, και την προσπάθεια διενέργειας συνομιλιών για ειρηνική πλέον λύση μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, η Δύση δείχνει να βιάζεται, να "καίγεται" θα λέγαμε για το κεφάλι του Σαντάμ επί πινακίω!

Ξέρω, θα θεωρήσετε τυπογραφικό λάθος το «κεφάλι του Σαντάμ Χουσεΐν», αλλά είναι διαχρονικά η ίδια προκατασκευασμένη μέθοδος εξόντωσης ενός λαού, και καταλήστευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του.
Μόνο που σήμερα αντί για το κεφάλι του Σαντάμ θα βρίσκεται του Καντάφι και αντί για τον λαό του Ιράκ θα βρίσκεται ο Λιβυκός λαός.

________________________

Γαλλικά πυρά κατά λιβυκών στόχων 

Γαλλικά αεροσκάφη έβαλαν εναντίον Λιβυκών στόχων, δυο ώρες μετά την έναρξη της συμμαχικής επιτήρησης του λιβυκού εναέριου χώρου και την παρεμπόδιση επιθέσεων των δυνάμεων του Καντάφι κατά των εξεγερμένων στη Βεγγάζη. 

Δυο ώρες νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε ανακοινώσει ότι γαλλικά αεροσκάφη άρχισαν την επιχείρηση κατά των δυνάμεων του Καντάφι στη Λιβύη, παρεμποδίζοντας τις επιθέσεις τους κατά των εξεγερμένων της Βεγγάζης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, αεροσκάφος έβαλε και κατέστρεψε λιβυκό στρατιωτικά οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 20 αεροσκάφη.



«Ενας πρώτος στόχος εβλήθη και καταστράφηκε» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείο Αμυνας, Λοράν Τεσέρ, προσθέτοντας ότι επιχειρούν 20 γαλλικά αεροσκάφη σε μια περιοχή 100 έως 150 χιλιομέτρων γύρω από την εξεγερμένη Βεγγάζη.
Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι την Κυριακή θα αναχωρήσει για τη Λιβύη το γαλλικό αεροπανοφόρο Σαρλ Ντεγκόλ.
Παράλληλα, το Al Jazeera, μετέδιδε ότι επίσης καταστράφηκαν από γαλλικά πυρά τέσσερα άρματα μάχης των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων, κοντά στη Βεγγάζη.

Η αντίστροφη μέτρηση
Περίπου στις 4.15 το απόγευμα του Σαββάτου , γαλλικά αεροσκάφη είχαν πραγματοποιήσει «αναγνωριστικές αποστολές» πάνω από τη Λιβύη, ενώ από το Παρίσι γινόταν γνωστό ότι σε συμφωνία για άμεση και επείγουσα ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατέληγαν οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας.
Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την «ανάληψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την επιβολή της ζώνης εναέριου αποκλεισμού», ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, τόνισε πως η ανάληψη δράσης «πρέπει να είναι επείγουσα».
Ο Καντάφι δεν τήρησε την εκεχειρία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και συμπλήρωσε ότι «έφθασε η ώρα να αναλάβουμε επείγουσα δράση για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι αμάχων».
«Ο στρατηγός Καντάφι το προκάλεσε. Είπε ψέματα στη διεθνή κοινότητα, υποσχέθηκε κατάπαυση του πυρός και την παραβίασε», είπε χαρακτηριστικά ο Κάμερον , μετά τη λήξη της διεθνούς συνόδου στο Παρίσι. «Συνεχίζει να κάνει χρήση βίας κατά του ίδιου του λαού του και επομένως ήρθε η ώρα για δράση. Πρέπει να είναι επείγουσα, πρέπει να επιβάλουμε την επιθυμία των Ηνωμένων Εθνών και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η σφαγή των αμάχων», είπε χαρακτηριστικά.
Η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη, ωστόσο η Γερμανία δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε από την πλευρά της η Αγκελα Μέρκελ και συμφώνησε στο ότι η βία πρέπει να τερματιστεί.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο γαλλικές στρατιωτικές πηγές μετέδιδε την πραγματοποίηση αναγνωριστικών πτήσεων στις 4:15 ώρα Ελλάδας - γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η εκδήλωση της διεθνούς στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Λιβύης ήταν θέμα ωρών.
Λίγο νωρίτερα, το Reuters, μετέδιδε ότι η στρατιωτική δράση κατά Καντάφι αναμένεται να εκδηλωθεί νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ίσως και στις 4 ή 5, ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά την λήξη της διεθνούς συνάντησης στο Παρίσι.
Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές της συνόδου του Παρισιού, είχε μεταδώσει χαρακτηριστικά ότι εισβολή των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη, παρά την αναγγελία της κατάπαυσης πυρός από τον υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης το μεσημέρι της Παρασκευής, έχουν αυξήσει την πίεση στους ηγέτες που συνεδριάζουν στο Παρίσι, καθώς μάλιστα οι βομβαρδισμοί στην εξεγερμένη πόλη συνεχίζονται και οι νεκροί έχουν πλέον ξεπεράσει τους 26.
Πριν την έναρξη της συνόδου στο Παρίσι, περίπου στις 3.30 ώρα Ελλάδας, κατ' ιδίαν είχαν συναντηθεί η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ.
Στη συνέχεια, άρχισε η συνεδρίαση με τους εκπροσώπους της Αφρικανικής Ένωσης, των ηγετών του Αραβικού Κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Τα πλήγματα μπορεί να ξεκινήσουν ακόμη και γύρω στις τέσσερις ή πέντε η ώρα το απόγευμα [ώρα Ελλάδας]», δήλωνε χαρακτηριστικά πηγή στο Reuters, προσθέτοντας ότι η επιδρομή των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη έχει αυξήσει την πίεση για άμεση δράση.
Γ. Παπανδρέου: να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές
«Η σημερινή συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος παπανδρέου, μετά το πέρας της Συνόδου για τη Λιβύη, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παρίσι.
«Δυστυχώς,παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και η εκεχειρία, αυτά διαψεύδονται από την
πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι'αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Μπερλουσκόνι: μόνο βάσεις προς το παρόν
«Η Ιταλία προς το παρόν προσφέρει μόνον τις βάσεις της για τις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης, αλλά πιθανόν να λάβει μέρος και σε αεροπορικές επιδρομές εάν αυτό χρειαστεί», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διαψεύδοντας ουσιαστικά την είδηση που είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, ότι ιταλικά αεροσκάφη είχαν ήδη αρχίσει αναγνωριστικές αποστολές στον εναέριο χώρο της Λιβύης.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου