«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η νέα σφαγή των εικοσιδιάχρονων αστυνομικών. Ασύλληπτοι οι δράστες.


Σχόλιο από Ελληνικό ιστολόγιο.

Εποχές του προκατόχου του στο υπουργείο προστασίας "κάθε πολίτη εκτός του Έλληνα", μας θύμισε με απάνθρωπο τρόπο η νέα σφαγή των δύο εικοσιδιάχρονων αστυνομικών της δύναμης "ΔΙΑΣ".
Θυμηθήκαμε τις εποχές του Χρυσοχοΐδη κατά τις οποίες ελάχιστη αξία είχε η ζωή των αστυνομικών που προσπαθούσαν να κάνουν το καθήκον τους, αλλά δεν τους άφηναν προς χάριν δολοφόνων χιλιανών, αλβανών, πακιστανών κ,λ.π. Η υπόθεση του εγκληματία χιλιανού που προσπάθησε να σκοτώσει, και τον αστυνομικό που έσωσε τον πολίτη και κατέληξε σαν επιβράβευση στην φυλακή, και τόσοι άλλοι με τον ίδιο τρόπο κυνηγημένοι.

Για ημέρες ολόκληρες έγραφαν τα ιστολόγια για κινήσεις στα σύνορα από την Αλβανία από ανεξέλεγκτες εισόδους ανθρώπων πιθανότατα του UCK, βετεράνων της Λεγεώνας των Ξένων, και όλοι αυτοί εισήλθαν ανά ομάδες των 5-6 ατόμων.
Ποιός πιστεύει ότι οι συγκεκριμένοι ψυχροί δολοφόνοι είναι απλοί κλέφτες περιπτέρων και αυτοκινήτων;

Η απόλυτα ψύχραιμη δολοφονική τους ενέργεια και οι κλοπές με καλάσνικοφ δείχνουν σε όλους μας ότι πρόκειται για επαγγελματίες των Βαλακανίων που κουβαλούν καλάσνικωφ και σπέρνουν τον θάνατο σε ελληνόπουλα, που προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους για 800 ευρώ.

Αυτό ακριβώς θέλει η παγκόσμια κυβέρνηση που μας κυβερνά και τα πιόνια της που είναι θρονιασμένα, τρυπωμένα μέσα στην χλιδή της Ελληνικής Βουλής, και ας αφήσουν κατά μέρος τα γελοία και άνανδρα συλλυπητήρια για τα νεκρά ελληνόπουλα για τα οποία ευθύνονται.
Αν θέλουν ειλικρινά να προστατέψουν την ζωή τους μπορούν να το κάνουν με ελάχιστες αποφάσεις, ανδρισμό,  και αγάπη προς την πατρίδα.

____________________

Άκαρπες οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, 22 και 23 ετών, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Ρέντη. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας νοσηλεύονται άλλοι δύο αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν στη φονική ενέδρα. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές στη λεωφόρο Κηφισού και το κλεμμένο τζιπ στο οποίο επέβαιναν βγήκε σε παράδρομο.  Εκεί οι κακοποιοί έστησαν ενέδρα και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικωφ και πιστόλι τους αστυνομικούς. Νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών.
Τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο.

Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία  σε μικρή απόσταση από την αιματηρή συμπλοκή, στην οδό Παλαιολόγου εντοπίστηκε το κλεμμένο τζιπ μέσα στο οποίο βρέθηκαν δύο καλάσνικωφ και ένα πιστόλι.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους κακοποιούς που δολοφόνησαν εν ψυχρώ πριν από τρεις εβδομάδες ιδιοκτήτη περιπτέρου στο Μενίδι.
Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία των αστυνομικών έξω από τη ΓΑΔΑ στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών. Οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι η σημερινή είναι ημέρα πένθους και οτι από αύριο θα αρχίσουν να καταγγέλουν τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στην ΕΛΑΣ.
Επίσης όπως τόνισαν αστυνομικοί της Ένωσης Αττικής, για την επιχείρηση κανένα περιπολικό δε συνέδραμε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς το ένα ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη ενώ άλλα που ζήτησαν να πάνε στο σημείο της συμπλοκής διετάχθησαν απο το κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας να παραμείνουν στις βάρδιες τους καθώς φύλαγαν στόχους. Για μισή ώρα οι μη έχοντες αστυνομική επιχειρησιακή εργασία απείχαν απο τα καθήκοντα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό.
"Καλούμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και την προβληματική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, ως εθνική υπόθεση, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και βεβαίως έξω από κάθε σκέψη για περαιτέρω μείωση των διατιθέμενων κονδυλίων", τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία αξιωματικών Αστυνομίας.
Οι συνδικαλιστές, επαναφέρουν την πρόταση τους για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής με στόχο τη σύνταξη ενός Πορίσματος που θα οριοθετεί τη βάση για την ανασυγκρότηση των αστυνομικών υπηρεσιών και τη συνολική μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την αιματοχυσία στου Ρέντη και την δολοφονία των δύο αστυνομικών. Παράλληλα εξέφρασε συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων και  τους τραυματίες.
Την βαθιά οδύνη του για το θάνατο των δυο νεαρών αστυνομικών την ώρα του καθήκοντος, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε συλλυπητήριο μήνυμά του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι ζούμε σε μια άγρια εποχή που το έγκλημα γίνεται όλο και πιο βίαιο, σημειώνοντας ότι αυτό το γεγονός προκαλεί θλίψη και ανησυχία.
Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των δυο αδικοχαμένων αστυνομικών τήρησε πριν από λίγο η Βουλή των Ελλήνων.
Ο Πρόεδρος του Σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος αφού εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αναφέρθηκε στις εξαιρετικά επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καθημερινά οι αστυνομικοί επιτελούν τα καθήκοντα τους, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή.
Συγκλονισμένος από τη τραγωδία δήλωσε στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος διέκοψε το ταξίδι του στην Άγκυρα και επέστρεψε στην Αθήνα. Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι είναι ένας κύκλος αίματος που φαίνεται ότι κάποιοι επιθυμούν να τον συνεχίσουν ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι  δράστες να προέρχονται  και από τον χώρο  της τρομοκρατίας.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ  Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας τους τραυματισμένους αστυνομικούς στις 15.30.
Τη βαθιά λύπη του για τον άδικο χαμό των δύο αστυνομικών καθώς και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ευχήθηκε δε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. 

 athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου