«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αν η κατάληψη της Νομικής γινόταν από Βορειοηπειρώτες…


Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, το θέατρο του παραλόγου σε ότι αφορά την μεταναστευτική πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Η ιστορία είναι γνωστή, μια ομάδα λαθρομεταναστών ερχόμενοι από την Κρήτη, κατέλαβαν το κτήριο της Νομικής Αθηνών, η κυβέρνηση ήρθε σε συνδιαλλαγή μαζί τους, μεταφέρθηκαν σε άλλο κτήριο στην Οδό Υπατία, σε νεοκλασικό μάλιστα, το ενοίκιο του οποίου ακόμη δεν μάθαμε ποιός πλήρωσε, και εσπευσμένα τρεις κορυφαίοι Υπουργοί πήγαν (μιας και οι μετανάστες δεν έφευγαν απ' το κτήριο) να διαπραγματευτούν μαζί τους, με αποτέλεσμα ένα μέρος των αιτημάτων τους να γίνουν αποδεκτά.

Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε αν αντί για λαθρομετανάστες ήταν Βορειοηπειρώτες οι καταληψίες, μιας και ούτε οι Βορειοηπειρώτες εδώ και 20χρόνια δεν χαίρουν ακόμη της Ελληνικής ιθαγένειας που δικαιούνται, παρά μόνο στοιβάζονται με λοιπούς αλλοδαπούς σε μια ατελείωτη ουρά αιτήσεων.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως μια ομάδα Βορειοηπειρωτών καταλαμβάνει τη Νομική (αν θα καταφέρει να φτάσει μέχρι εκεί).



-Ευθύς αμέσως αριστερίζουσες πανεπιστημιακές παρατάξεις θα κάνουν λόγο για κατάλυση του ασύλου από "φασίστες" και με διάφορους " αντιεξουσιαστές" θα επιχειρούσαν να λύσουν την κατάληψη.
-Η κυβέρνηση θα έκανε λόγο για προβοκάτσια και σε λίγες ώρες θα έστελνε τα ΜΑΤ.
-Ο Πρύτανης άμεσα θα έδινε την άδεια για την άρση του ασύλου.
-Οι Βορειοηπειρωτικές οργανώσεις μούγκα, στην προσπάθεια των προέδρων τους να τα έχουν καλά με τα πολιτικά κόμματα για να επωμιστούν μια καρέκλα.
-Στα ΜΜΕ δεν θα γινόταν καμία αναφορά ή αν γινόταν θα ήταν σύμφωνα με την οπτική των προαναφερόμενων.
-Κανένας Υπουργός φυσικά, δεν θα καθόταν να συνομιλήσει μαζί τους.
-Οι καταληψίες Βορειοηπειρώτες θα οδηγούνταν στη δικαιοσύνη και θα ήταν στην "μαύρη λίστα" των ακραίων εφ' όρου ζωής, ως ένα καλό μάθημα για τους υπολοίπους.
...
Περιμένω τις απόψεις σας για το τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί στην υποθετική μας "κατάληψη".

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου