«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Για άλλη μια φορά ο Πάγκαλος εξασκεί τα ανθελληνικά του "καθήκοντα" με τις φιλοσκοπιανές του θέσεις.


Αποκαλυπτικές αναφορές του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Σπέκχαρντ για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που αφορά την για άλλη μια φορά ανθελληνική του θέση για την ονομασία των Σκοπίων, και τον σκοπιανό αλυτρωτισμό.

Έχουμε δημοσιεύσει σαν Ελληνικό ιστολόγιο μια  σωρεία αισχρών ανθελληνικών θέσεων, δηλώσεων, απόψεων του αντιπρόεδρου αυτής της κυβέρνησης.
Καταλαβαίνουμε ότι για την κατοχική κυβέρνηση και για το 99% αυτών που συνοστίζονται στην Βουλή των Ελλήνων αυτές οι θέσεις ενός αντιπροέδρου είναι φυσιολογικές και γι΄αυτό ακριβώς υπάρχει σ΄αυτήν την θέση χωρίς να κάνει τίποτα άλλο παρά μόνο να δηλητηριάζει σιγά -σιγά την συνείδηση των Ελλήνων.Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε και αναρωτιώμαστε είναι, εμείς, ο ελληνικός λαός τι ακριβώς παριστάνουμε δεχόμενοι όλα αυτά αδιαμαρτύρητα, έχοντας συγκεκριμένες επιλογές, εμείς τους ψηφίσαμε, και παρόλη την εθνική αποδόμηση που επέφεραν εκ των υστέρων, ξαναψηφίσαμε οθωμανολάτρες σαν τον Μπουτάρη.
Μήπως μας αξίζει αυτή η μοίρα που μας ετοίμασαν;

Παραθέτουμε το απόσπασμα από Καθημερινή 20/3/11 

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Αμερικανός πρέσβης Σπέκχαρντ συναντήθηκε με τον Θεόδωρο Πάγκαλο και στις 15 Φεβρουαρίου έστειλε ένα τηλεγράφημα στο οποίο έγραφε ότι «ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ήταν γνωστός για τη “σκληρή γλώσσα” του και τη μη διπλωματική προσέγγισή του. Πιστεύει ότι η υπόθεση της ονομασίας είναι γελοία και μια καταστροφή εξαρχής.

Τώρα που η Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει δημιουργηθεί, υποστήριξε ο Πάγκαλος, οι Μακεδόνες πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια ονομασία θέλουν. 
Οσο για τις ελληνικές ανησυχίες για επεκτατισμό της Μακεδονίας είναι και αυτές γελοίες και προέρχονται απο τις ελληνικές αναμνήσεις από τον Εμφύλιο πόλεμο.

Οσο για το αδιέξοδο που έχει σημεωθεί ο Πάγκαλος τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ανησυχούν πως θα το χρεωθούν.
Χαρακτήρισε λογική τη λύση Νίμιτς και σημείωσε ότι είχε πει στην Μπακογιάννη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκμεταλλευθεί το ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά δεν θα εκμεταλλευθεί το θέμα σε βάρος της Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου