«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η Οδύσσεια των Κυπρίων ελευθέρων πολιορκημένων συνεχίζεται. Τούρκοι κατέσχεσαν στην Κύπρο βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο!




Η ιστορία βεβαίως της καταπίεσης των Ελληνοκυπρίων που ζουν ακόμη υπό τουρκοκυπριακό κατοχικό καθεστώς ξεκινά βεβαίως από το 1974, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι προκλήσεις και η καταπίεση απέναντι των Ελληνοκυπρίων.

Είχαμε γράψει ένα χρόνο πριν Οι Τούρκοι βεβηλώνουν τους ιερούς ναούς μας στα κατεχόμενα «Λόγω της ανοχής μας…»  στην συνέχεια τα περασμένα Χριστούγεννα (2010) υπερέβησαν κάθε προηγούμενο  Τουρκική κατοχική πρόκληση ημέρα Χριστουγέννων το συνέχισαν ακάθεκτοι (Φεβρουάριος 2011) με κλείσιμο Εκκλησιών Κύπρος-Καρπασία: «Λουκέτο» στις εκκλησίες, τον Μάρτιο 2011 συνέλαβαν ξένους και Έλληνες ευρωβουλευτές και πολιτικούς, τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως, όταν μετέβησαν στα κατεχόμενα, για να διαπιστώσουν οι τρεις ξένοι ευρωβουλευτές την καταστροφή από τον τουρκικό στρατό της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Κύπρου. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Σήμερα προχώρησαν στην κατάσχεση βιβλίων με θρησκευτικό περιεχόμενο, τα οποίο προορίζοντο για τους Ελληνοκυπρίους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

διαβάστε από το Έθνος 20/3:

Τούρκοι κατέσχεσαν στην Κύπρο βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο

Στην κατάσχεση βιβλίων με θρησκευτικό περιεχόμενο, τα οποίο προορίζοντο για τους Ελληνοκυπρίους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, προχώρησαν οι τουρκικέ.

Τα βιβλία μετέφερε στα κατεχόμενα σχολεία ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ως δώρα προς τα παιδιά.  Όμως, το λεγόμενο «τελωνείο» στο κατοχικό οδόφραγμα απαγόρευσε τη μεταφορά τους και τα κράτησε.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες. 
Η «Κίπρις» υπό τον τίτλο «Και τώρα κρίση με τα βιβλία», έγραψε για αριθμό βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου που προορίζονταν για Ελληνοκυπρίους μαθητές του Ριζοκαρπάσου, τα οποία κατασχέθηκαν.
Η «Αφρίκα» αφιέρωσε το κύριο άρθρο της στο συγκεκριμένο θέμα, με τον τίτλο «Ισλαμικός φανατισμός - Απαγόρευση του Ιησού». Στον επίτιτλο, μάλιστα, έγραψε ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι στην «ΤΔΒΚ» υπάρχει ελευθερία έκφρασης των θρησκευτικών πιστεύω, απαγόρευσαν βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο.

Η εφημερίδα «Βολκάν» έγραψε ότι όπως πιστεύεται, τώρα «η ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταγγείλει το γεγονός στην ΕΕ.

anavaseis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου