«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μας στερούν και τα όπλα-κειμήλια και την τιμή μας!


Κρύψτε τα όπλα-αντίκες, η κυβέρνηση, κατόπιν εντολών εξ αριστερών της και από τα γνωστά διευθυντήρια, επιτίθεται στους πολίτες, στην προσπάθειά της να επιτύχει ακόμα και τη συμβολική αποστρατικοποίηση της κοινωνίας μας!
Η εθνομηδενιστική κυβέρνηση (αυτή την ώρα μας παρατηρεί γελώντας πονηρά και μονολογώντας «γράφτε εσείς, έρχεται ο νόμος για το ρατσισμό και την ξενοφοβία και θα σας κλείσουμε όλους μέσα»), μας ζητά να αποχωριστούμε ακόμα και τα κειμήλιά μας, τα απενεργοποιημένα όπλα, τα οποία στολίζουν τα σαλόνια μας, για να μας θυμίζουν ότι κάποτε γενναίοι άντρες, πρόγονοί μας, πολέμησαν για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ. Μας στερεί την ίδια την τιμή μας.

Μας θέλουν άβουλα όντα.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο απ’ ό,τι κάποιοι νομίζουν. Μας θέλουν «γυμνούς», ευάλωτους, χωρίς σύμβολα, χωρίς φρόνημα και χωρίς μνήμη. Μας θέλουν έρμαια στις διαθέσεις των κερδοσκόπων, μας θέλουν έρμαια των εθνομηδενιστών, των άθεων, των ψυχοπαθών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Και την ώρα που ο τόπος βυθίζεται όλο και βαθύτερα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, κάποιοι δράττονται της ευκαιρίας για να εφαρμόσουν τις ιδεολογικοπολιτικές ονειρώξεις τους. Μιλάμε για ιδεολογικού χαρακτήρα παροξυσμό, που όμοιό του δεν έχει ζήσει ποτέ αυτή η χώρα. Όταν όμως αυτό ενσαρκώνεται μέσω νομοθετημάτων, τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα.

«Σιωπηλή» αποδοχή ορέ «νοικοκυραίοι»;

Το χειρότερο όμως, δεν είναι αυτό: είναι η μέχρι τώρα «σιωπηλή» αποδοχή των όσων συμβαίνουν.
Μιλώντας χθες για το θέμα με κάποιο φίλο, εκείνος μου είπε: «μιλάς για τη χώρα όπου ο Κώστας Σημίτης θριάμβευσε μετά τα Ίμια, και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε εκλογές, έστω και με τον τρόπο που το έκανε, μετά τη δωσιλογική παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους δήμιούς του.

Για τι πράγμα μου μιλάς λοιπόν; Είδες τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα, μετά τα Ίμια;» Και έμεινα άφωνος… Τι να υπερασπιστώ εδώ; Ανεξήγητες εκλογικές συμπεριφορές, που έδωσαν όμως το «πράσινο φως» στο ΠΑΣΟΚ να ξεπουλήσει τη χώρα;
Μόνο και μόνο το ότι υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι φέρονται ακόμα διατεθειμένοι, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις δημοσκοπήσεις, να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, αποτελεί δείγμα ΣΗΨΗΣ της κοινωνίας μας.

Ας αλλάξουμε τακτική

Είναι καιρός να πάψουμε να τα «χώνουμε» λοιπόν στην εξουσία και να δράσουμε διαφορετικά: να θέσουμε ενώπιον των ευθυνών τους, όλους εκείνους τους αρνησιπάτριδες, οι οποίοι παραμένουν συνδαιτυμόνες μιας άθλιας, σάπιας και μειοδοτικής εξουσίας. Αρκετά χαριστήκαμε… Θυμάμαι τα περί πολιτικού πολιτισμού, για την αντιμετώπιση αυτών που όντας στην αντιπολίτευση, συνωμοτούσαν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να του παραδώσουν τη χώρα εν ευθέτω χρόνω, όπως και έπραξαν, και με πιάνουν τα γέλια. Δεν αντιμετωπίζεις έτσι τους μειοδότες, αλλά αλλιώς.

Νίκος Χιδίρογλου
elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου