«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Όταν ο Νταβούτογλου, βρήκε τον Μπουτάρη


boutarhs_ntavoutoglouΙστορική, μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη, με τον σχεδιαστή της “μεγαλόπνοης” στρατηγικής της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου.
Οι δύο πολιτικοί άνδρες, συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, την οποία επισκεπτόταν ο δεύτερος. Και φυσικά τέθηκαν επί τάπητος ένα σωρό ζητήματα, ανάμεσα στα οποία το θέμα της λειτουργίας τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου.

Φυσικά ο κ. Μπουτάρης διόλου αρνητικός δεν ήταν σε αυτή την πρόταση, καθώς είναι γνωστές οι πεποιθήσεις του. Θα έπρεπε ίσως να χαιρόμαστε που ο Νταβούτογλου δεν ζήτησε από τον Μπουτάρη να μετονομαστεί κάποια κεντρική οδός σε “Κεμάλ Ατατούρκ” ή έστω “Ταγίπ Ερντογάν”.
Φυσικά ο κ. Νταβούτογλου δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, γιατί είναι έξυπνος άνθρωπος.
Αντιθέτως επικέντρωσε στα δύο ζητήματα που προαναφέραμε. Και φυσικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεν έχασε ευκαιρία να τον διαβεβαιώσει δημόσια ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να διευκολύνει τους μουσουλμάνους “για την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και την δημιουργία του νεκροταφείου τους.

Και φυσικά τόνισε ότι θα εργαστεί για την ανάδειξη του πολυπολιτισμικού παρελθόντος της Θεσσαλονίκης, εννοώντας προφανώς τις εποχές κατά τις οποίες η νύφη του Βορρά ήταν υποδουλωμένη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Μιλάμε για μαζοχισμό άνευ ορίων. Έκανε μάλιστα λόγο για “Τούρκους αδελφούς” φτύνοντας κυριολεκτικά στα κοκάλα όλων αυτών που θυσιάστηκαν προκειμένου να απελευθερωθεί η συμπρωτεύουσα. Τι σημασία έχουν όμως όλα αυτά, για έναν τύπο ο οποίος θεωρεί ότι δεν υπάρχουν Έθνη.
Το αστείο είναι ότι ο εμπνευστής του “στρατηγικού βάθους” της Τουρκίας, που κατάλαβε τι άνθρωπο βρήκε απέναντί του, φρόντισε να του εξάψει το εγώ και τα διεθνιστικά του οράματα, κάνοντας λόγο για έρωτά του με τη Θεσσαλονίκη, για την οποία είπε ότι ιστορικά αποτελούσε, χάρη στο λιμάνι της, «σπουδαίο εμπορικό και πολιτισμικό κέντρο» και τόνισε ότι μπορεί να ξαναγίνει «παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και πολιτισμού». Ό,τι θέλει ο Δήμαρχος αρκεί να αποφεύγεται η λέξη Ελλάδα. Όλα “παγκόσμια” και ποτέ ελληνικά.
Η υπόθεση του τζαμιού στην Θεσσαλονίκη βέβαια είναι η λογική συνέχεια, μετά την δέσμευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ίδρυση τζαμιού στην Αθήνα. Δεν μπορεί κάτι να επιτρέπεται στην Αθήνα και να μην γίνεται στην Θεσσαλονίκη. Και σύντομα σε πολλές μικρότερες πόλεις και μετά σε χωριά, μέχρι να φτάσουμε να έχει το κάθε χωριουδάκι της χώρας μας τον μιναρέ του. Γιατί προς τα εκεί πάει το πράγμα. Η ισλαμοποίηση της χώρας μας επιταχύνεται και φυσικά αυτό κάθε άλλο παρά ενοχλεί τους σπουδαίους φίλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Νταβούτογλου και Ερντογάν.
 Η δε εκλογή του Μπουτάρη, με τις εκπεφρασμένες θέσεις του, ήταν μια ευλογία για όλους αυτούς που ονειρεύονται μια  πολυπολιτισμική Ελλάδα, δίχως ίχνος ελληνισμού σε αυτήν.

Ο Νταβούτογλου, έχει κάνει ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί στρατιωτικές εντάσεις. Αντιθέτως επιδιώκει την πολιτιστική κυριαρχία της Τουρκίας στα πρώην εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η οικονομική κρίση του σήμερα, δίνει την ευκαιρία στον πρόθυμο κ. Μπουτάρη, στο όνομα του “τουρισμού” να σύρει την Θεσσαλονίκη προς μία κατεύθυνση. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα πλημμυρίσει από πλούσιους Τούρκους που θα χρειάζονται το τζαμί για να προσευχηθούν στις διακοπές τους.
Θα γεμίσει από τριτοκοσμικούς μουσουλμάνους, πρόθυμα ενεργούμενα της Τουρκίας ή άλλων ισλαμιστικών χωρών που θα λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούν σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Δημιουργώντας γκέτο και επιβάλλοντας τα δικά τους ήθη και έθιμα.
Και οι Θεσσαλονικείς θα ονειρεύονται το ... συνάλλαγμα! Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η οικονομική κρίση είναι όργανο στα χέρια που θέλουν να μετατρέψουν την χώρα μας σε κάτι διαφορετικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι Τούρκοι θεωρούν ότι η κρίση αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Δημήτρης Παπαγεωργίου
elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου