«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Οι επαναστάτες παραδέχτηκαν τις σχέσεις με την Αλ Κάιντα!


Συγκλονιστική ήταν η συνέντευξη του... οπλαρχηγού των επαναστατών στη Λιβύη στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore»!

Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής «Daily Telegraph», ο Αμπντέλ Χακίμ Αλ Χασίντι παραδέχθηκε ότι είχε στρατολογήσει περίπου 25 άτομα από την περιοχή της Ντέρνα στην ανατολική Λιβύη με τους οποίους πολέμησε εναντίον της συμμαχικής δύναμης στο Ιράκ!

Επίσης, ότι πολέμησε και στο Αφγανιστάν, συνελήφθη το 2002 στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν, παραδόθηκε στις ΗΠΑ οι οποίες τον έδωσαν στη Λιβύη, όπου παρέμεινε κρατούμενος μέχρι το 2008 όταν και αφέθηκε ελεύθερος, παρότι το διάστημα 1995-96 είχε σκοτώσει με τους μαχητές του πολλά μέλη των λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων σε συγκρούσεις!

Αυτό το «μπουμπούκι», μέλος της οργάνωσης Λιβυκή Ισλαμική Ένοπλη Ομάδα (LIFG: Libyan Islamic Fighting Group), βοηθούν στη Λιβύη οι σύμμαχοι, ενώ ο ίδιος με μία μόνο συνέντευξη δικαιώνει απόλυτα τον Καντάφι σε όσα υποστηρίζει για τη δράση των ισλαμιστών εξτρεμιστών στη Βόρεια Αφρική!

Παρόλα αυτά, ο Αλ Χασίντι υποστηρίζει ενώπιον του «δυτικού ακροατηρίου» ότι αυτός και οι μαχητές του είναι «καλοί πατριώτες και καλοί μουσουλμάνου, όχι τρομοκράτες», ενώ προσθέτει ότι και μέλη της Αλ Κάιντα είναι καλοί μουσουλμάνοι και πολεμούν εναντίον του εισβολέα (σε Ιράκ και Αφγανιστάν...)!

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται και αναφορά σε δηλώσεις του προέδρου του Τσαντ, ο οποίος αναφέρει πληροφορίες τις οποίες έχει ήδη δημοσιεύσει το «defencepoint.gr», ότι μαχητές της Αλ Κάιντα έχουν «βάλει στο χέρι» αντιαεροπορικά και άλλα οπλικά συστήματα από τις αποθήκες της Λιβύης. Επαναλαμβάνουμε: Αυτό το «μπουμπούκι», βοηθούν στη Λιβύη οι σύμμαχοι!

Μήπως η αιφνιδιαστική στροφή της Δύσης υπέρ της πολιτικής διαδικασίας για τη διευθέτηση του προβλήματος συνδέεται με τη συνειδητοποίηση ότι ο Λίβυος ηγέτης δεν είναι τελικά... και τόσο τρελός;

Και ένα κουίζ: Πόσο θα εκπλαγούμε εάν αποδειχθεί ότι το «πρόσωπο της επόμενης ημέρας» στη Λιβύη θα είναι στενός συνεργάτης του Καντάφι επί χρόνια;

defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου