«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μην Κλείσετε Βιβλιοθήκες στην Θράκη


Πληροφορηθήκαμε ότι στα πλαίσια   περικοπών, ενδέχεται να καταργηθεί ο «Οργανισμος Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών»  και να κλείσουν  πολλές βιβλιοθήκες, μία εκ των οποίων είναι και η βιβλιοθήκη του χωριού Μύκη της Θράκης. Η ύπαρξη βιβλιοθήκης σε κάθε γειτονιά και κοινότητα είναι, ως γνωστόν, ζωτικής σημασιας. Ακόμη ζωτικότερης σημασίας είναι η συνέχιση λειτουργίας της μοναδικής Ελληνικής  βιβλιοθήκης στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης στο χωριό  Μύκη. 

Ζητούμε από την Ελληνική κυβέρνηση: 1) Να διατηρήσει ανοικτή και να επεκτείνει την Ελληνική βιβλιοθήκη της Μύκης. 2) Να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις ανάγκες των Πομάκων, οι οποίοι αγωνίζονται να αναγνωρισθεί και να καλλιεργηθεί η Ελληνικότητα τους. 3) Οχι μόνο να μην κλείσει καμμία βιβλιοθήκη, αλλά να δημιουργηθούν προγράμματα που θα τραβήξουν και θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον παιδιών και ενηλίκων στη μάθηση και στη προσφορά των βιβλιοθηκών.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το Αίτημα (petition in Greek)
και εδώ οι Υπογραφές (up to date signatures).  (English translation below)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου