«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η τρομοκρατία των καθεστωτικών ΜΜΕ στα Blogs δεν θα περάσει.


Παλαιότερα, είχαμε σημειώσει εδώ,  ότι μια από τις πρώτες φούσκες που θα σκάσει, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, θα ήταν αυτή των ΜΜΕ. Ειδικότερα αυτών που ο κόσμος έχει συνηθίσει να αποκαλεί «καθεστωτικά ΜΜΕ».

Τι παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες:
1. Η «ναυαρχίδα» του καθεστωτισμού, το Mega, καταθέτει αγωγή εκατομμυρίων εναντίον ενός Blog!
Αυτό είναι εκδήλωση αδυναμίας και αμηχανίας. Εκτός και αν, στο παρασκήνιο, εξελίσσεται κάποιο άλλο παιχνίδι που δεν γνωρίζουμε. Όμως, ό,τι και να συμβαίνει ένα μεγάλο κανάλι, και δίκιο να έχει, δεν εγείρει τέτοιες αξιώσεις, εναντίον ενός blogger. Διαφωνούμε και με το ύφος και με το περιεχόμενο ορισμένων Blogs. Και είναι γνωστό ότι πέσαμε κι εμείς θύματα ανοίκειων επιθέσεων, που συνεχίζονται. Όμως αυτά δεν λύνονται στα δικαστήρια και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα έκφρασης του καθενός. Αυτό είναι δημοκρατία και η τρομοκρατία των καθεστωτικών ΜΜΕ στους Bloggers δεν θα περάσει.

2. Ο Εκδότης μεγάλου Δημοσιογραφικού Οργανισμού, επί  ημέρες, έστελνε από τις στήλες των εφημερίδων του «προειδοποιητικά» μηνύματα, εναντίον ενός εκ των εκδοτών της Εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».  Δηλαδή, χρησιμοποιούσε  τα έντυπά του, όχι για να ενημερώσει το κοινό, αλλά για να επιλύσει προσωπικές και επιχειρηματικές τους διαφορές!


3. Το Δελτίο  Ειδήσεων του «Κυρίαρχου των 8» έχει να μεταδοθεί κάποιες ημέρες, επειδή το Κανάλι (που είναι εισηγμένο στο ΧΑΑ) αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό.

4. Καρεκλοκένταυροι δημοσιογράφοι ορισμένοι από τους οποίους υπήρξαν και συνεργάτες ή σύμβουλοι υπουργών προηγούμενης κυβερνήσεως επιτίθενται συνεχώς εναντίον του Antinews.
Aν συνεχίσω, τα παραδείγματα είναι πολλά. Το δια ταύτα της ιστορίας:
Αν δείτε τις κυριακάτικες κυκλοφορίες των εφημερίδων…
Αν διαβάσετε τους ισολογισμούς των εισηγμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ στο χρηματιστήριο…
Αν παρακολουθείτε την πορεία της διαφημιστικής δαπάνης…
Αν τα συνδυάσετε όλα αυτά, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.
Δεν θα επιβιώσουν όλοι και το γνωρίζουν. Και όσοι επιβιώσουν δεν θα είναι όπως παλιά.
Επιδίδονται, λοιπόν, σε μια  ανελέητη μάχη επιβίωσης για να αυξήσουν το κομμάτι τους από μια μικρή πίττα που  συνεχώς μικραίνει.
Επιπλέον, για πρώτη  φορά,  έχουν να αντιμετωπίσουν και έναν αντίπαλο, με τον οποίο ειλικρινά δεν ξέρουν τι να κάνουν: το διαδίκτυο!
Είναι σε πανικό!
Η πρωτοκαθεδρία τους κινδυνεύει.
Η αξιοπιστία τους αμβισβητείται
Η επιρροή τους εξασθενίζει.
Τα έσοδά τους συρρικνώνονται.
Έχουν μπροστά τους έναν αγώνα επιβίωσης υπό αντίξοεες συνθήκες. Τα κουρασμένα  στρατεύματα τους είναι παρατεταγμένα στην κοιλάδα, όμως, αισθάνονται ότι στα δάση είναι κρυμμένοι οι μουτζαχεντίν του διαδικτύου τους οποίους δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν!
Στοιχηματίζετε ποιος θα κερδίσει;

Αδέξιος Δεξιός
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου