«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Συμμορία γκάνγκστερ


Ένα τυραννικό, ανελεύθερο και παράνομο καθεστώς προσπαθεί με τρομοκρατικές ενέργειες να αναδείξει την «κρατική οντότητά» του. Πότε δολοφονώντας ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, πότε εκδιώκοντας πιστούς από τους ιερούς ναούς, πότε απάγοντας πολίτες που περνούν τις γραμμές διχοτόμησης. Μια συμμορία γκάνγκστερ που αναζητεί αναγνώριση μέσω μαφιόζικων ενεργειών.


Η απαγωγή Μάτση και Αυξεντίου, η κράτησή τους και η εκδίωξη Ευρωβουλευτών, από ευρωπαϊκό έδαφος, αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της τουρκικής βαρβαρότητας και των προθέσεων της Άγκυρας. Αντανακλά την αλαζονεία και την αδιαλλαξία της Τουρκίας αλλά και το χλευασμό με τον οποίο αντιμετωπίζει την Ευρώπη και τα όργανά της.

Η Τουρκία δεν λαμβάνει υπόψη κανέναν και δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Οι διπλωματικές επιτυχίες της και η στήριξη του αγγλοαμερικανικού άξονα την έχουν καταστήσει ακόμη πιο αλαζονική και πιο βίαιη. Και η βιαιότητά της εκδηλώνεται σε όλες τις μορφές εδώ στην Κύπρο. Τόσο στο τραπέζι των συνομιλιών όσο και σε ό,τι αφορά σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Εκπηγάζει, όμως, αυτή η αλαζονεία, και από την αδυναμία και την ατολμία του Ελληνισμού να προβάλει αντίσταση στα επεκτατικά της σχέδια. Μια Ελλάδα σμπαραλιασμένη και παραδομένη στα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά της προβλήματα και μια Κύπρος, η οποία αποφάσισε ότι δεν έχει άλλη διέξοδο από του να συνομιλεί με το δυνάστη της, ελπίζοντας στη «μεγαλοψυχία» του.

Η κυπριακή Κυβέρνηση έχει αφήσει στο απυρόβλητο τις τουρκικές παράνομες ενέργειες. Κάθε φορά που εκδηλώνεται μια γκανγκστερική τουρκική ενέργεια, εκδίδεται μια πλατωνική καταδικαστική ανακοίνωση της Κυβέρνησης, έτσι για τους τύπους. Από εκεί και και πέρα τίποτε. Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασχολείται αποφασιστικά ούτε η Κυβέρνηση κινείται δραστικά στο διεθνές πεδίο. Γίνεται μια ανακοίνωση για τους τύπους και την επομένη ο Πρόεδρος Χριστόφιας βρίσκεται στο ίδιο τραπέζι με τον εγκάθετο της Τουρκίας για να συνομιλήσουν, δήθεν, για εξεύρεση λύσης.

Διαφορετική, όμως, θα ήταν η κατάσταση εάν η Τουρκία εσφυροκοπείτο διαρκώς στο διεθνές πεδίο για τα εγκλήματα που διαπράττει στην Κύπρο, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τις γκανγκστερικές ενέργειές της. Και αν η κυπριακή ηγεσία δεν πρόσφερε στην υποτελή διοίκηση ευκαιρίες και προσχήματα να παρουσιάζεται σαν κράτος και να συμπεριφέρεται ως κυρίαρχος.

Εισήλθαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν μη τι άλλο, για ν' αξιοποιήσουμε τον ευρωπαϊκό παράγοντα, ο οποίος παρουσιάζεται ευαίσθητος σε θέματα καταπάτησης αρχών και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αντί καθημερινές να είναι οι καταγγελίες και συνεχώς να ζητείται η παρέμβαση του ευρωπαϊκού παράγοντα, η ηγεσία ψάχνει, μέσω ενός ψευδοδιαλόγου, να δώσει δήθεν δίκαιη λύση. Αντί λύσης θα δώσει υπόσταση σε μια εγκληματική συμμορία, η οποία δολοφονεί, απάγει, καταπατεί δικαιώματα και ορέγεται να θέσει το νησί, ολοκληρωτικά, υπό την κυριαρχία της.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου