«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

«Ξαναχτύπησε» η Θ. Δραγώνα με τα βιβλία στη Βόρειο Ήπειρο!

Ανάστατος και πάλι ο Ελληνισμός της Αλβανίας

• Θα αντικατασταθούν τα βιβλία που στέλνονται από την Ελλάδα στα μειονοτικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου ως «εθνικιστικά», με αυτά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία της Θράκης, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «διαπολιτισμικά»!

Αυτό αποφάσισε η κ. Θάλεια Δραγώνα, ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής» του Μάκη Κουρή, προκαλώντας την άμεση αντίδραση Βορειοηπειρωτικών κύκλων.


ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να έχει σχέση με την πραγματικότητα, αφού διαφορετικά είναι τα δεδομένα στη Θράκη και διαφορετικά στη Βόρειο Ήπειρο. Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, της οποίας γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα. Στη Βόρειο Ήπειρο ζει και δραστηριοποιείται ένα κομμάτι του Ελληνισμού, που θέλει να κρατήσει ζωντανή την γλωσσική του ταυτότητα.

***
Σχολιάζοντας το θέμα το «ΠΑΡΟΝ», παρατηρεί: «Και επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το υπουργείο Παιδείας τρελάθηκε, θέλουμε να μάθουμε αν οι φήμες για αντικατάσταση των σχολικών βιβλίων που έχουν σήμερα οι Βορειοηπειρώτες μαθητές με τα βιβλία που γράφτηκαν για τους μουσουλμανόπαιδες, ευσταθούν ή όχι.

Αναρωτιόμαστε αν, έπειτα από όλα αυτά, στα σχέδια της κ. Δραγώνα είναι και η αντικατάσταση της… θρησκείας των Βορειοηπειρωτών με κάποια άλλη, έτσι ώστε να ταιριάζουν καλύτερα τα βιβλία που έφτιαξαν μαζί με την κ. Φραγκουδάκη για τους μουσουλμάνους μαθητές». Και καταλήγει το σχόλιο με ένα ερώτημα: «Τι λένε για όλα αυτά οι φυσικοί προϊστάμενοι της κ. Δραγώνα; Ή μήπως οι πραγματικοί προϊστάμενοι κατοικούν σε άλλο… γεωγραφικό πλάτος;».

πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου