«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Με αήθη τρόπο τα υπουργεία μπλόκαραν το ΣτΕ και την συζήτηση προσφυγής κατά του Μνημονίου

Η καθυστέρηση της αποστολής των φακέλων των οικονομικών υπουργείων, που αιτιολογεί την απόφαση να προσφύγει η Ελλάδα στο Μηχανισμό Στήριξης, οδήγησε στη ματαίωση της συζήτησης της προσφυγής που είχαν υποβάλλει κατα του Μνημονίου σωματεία, ενώσεις και σύλλογοι εργαζομένων.

Η καθυστέρηση των υπουργείων και κυρίως του Οικονομικών, να αποστείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα προσφυγής της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης, ήταν η αιτία αναβολής της συζήτησης της προσφυγής κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ.

Την προσφυγή είχαν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ ή ΓΣΕΕ, η Ενωση Συντακτών, σωματεία συνταξιούχων και άλλες επαγγελματικές και εργατικές ενώσεις, που ζητούν να εξεταστεί η συνταγματικότητα του Μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με
την τρόικα και συνέπεια του οποίου, ήταν οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Η συζήτηση επρόκειτο να γίνει στο ΣτΕ την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου αλλά οι εισηγήτριες σύμβουλοι Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, ζήτησαν την αναβολή, καθώς δεν είχαν λάβει παρά τις αιτήσεις τους, τα στοιχεία των υπουργείων που εμπλέκονται στην προσφυγή και κυρίως αυτά που χειρίζονται στις οικονομικές υποθέσεις όπως το Οικονομίας, Ανάπτυξης και μία σειρά άλλα, τα οποία λόγω ανασχηματισμού και αλλαγής αρμοδιοτήτων δεν είναι σε θέση να καταρτίσουν του σχετικούς φακέλους.
Έτσι οι εισηγήτριες, δεν μπορούν να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για την προσφυγή της Ελλάδας στο Μηχανισμό Στήριξης έτσι ώστε να προχωρήσει η συζήτηση στο αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ.
Η νέα ημερομηνία της συζήτησης στο θέμα, θα οριστεί την Παρασκευή, αλλά και πάλι είναι αμφίβολο εάν τα υπουργεία θα έχουν αποστείλει τους φακέλους, οδηγώντας την υπόθεση σε νέα αναβολή.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου