«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σαρκοζί: «Αφού θα ζήσουν ώς τα 100, γιατί φωνάζουν;»



Ένα απίθανο όσο και αυθαίρετο επιχείρημα βρήκε ο Νικολά Σαρκοζί για να βγάλει αδικαιολόγητες τις μαθητικές διαδηλώσεις. Ο Γάλλος πρόεδρος προκειμένου να εκφράσει την απορία του για το κύμα μαθητικών διαδηλώσεων εναντίον του νόμου που αυξάνει το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, ισχυρίστηκε ότι ο ένας στους δύο θα φτάσει τα εκατό χρόνια ζωής.
«Από τους σημερινούς μαθητές Λυκείου ο ένας στους δύο θα ζήσει ώς τα 100. Νομίζω λοιπόν ότι δεν είναι τόσο λογικό να τους βάζουν να διαδηλώνουν υπέρ της σύνταξης στα 60», είπε μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στην πόλη Μπονβάλ, κοντά στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διευκρίνισε σε ποιες έρευνες βασίστηκε για την πρόβλεψή του περί
αιωνόβιων του 21ου αιώνα (οι σημερινοί 16άρηδες θα φτάσουν, αν φτάσουν, τα 100 το μακρινό 2094). Ούτε εξήγησε σε ποιους αναφερόταν όταν είπε ότι κάποιοι, προφανώς μεγάλοι, «βάζουν τους μαθητές να διαδηλώνουν».
Πάντως, τα συνδικάτα, στα οποία φαίνεται να αναφερόταν, εξοργίστηκαν με τις δηλώσεις του Σαρκοζί και δήλωσαν ότι δεν κάνει τίποτ’ άλλο από το να κηρύσσει πόλεμο στους διαδηλωτές.

Φιλελεύθερος 25/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου