«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι μαθητές μας έδωσαν το μάθημα μέσα στη βροχή, στο κρύο ...ακόμη και στα χιόνια


 parelasi_sta_xionia_28_10_2010
Οι μαθητές μας έδωσαν το μάθημα μέσα στη βροχή, στο κρύο ...ακόμη και στα χιόνια !  

Σπουδαιότατο  μάθημα αποτέλεσαν οι παρελάσεις που έγιναν  την 27η και 28η Οκτωβρίου  2010  στη Χώρα μας μέσα  στη βροχή και στο κρύο !   
Στη Φλώρινα μάλιστα έγινε και με χιόνι ...
Οφείλουμε ένα μπράβο στους δασκάλους και καθηγητές που ενθάρρυναν  τα παιδιά μας να παρελάσουν και μας ανέβασαν το ηθικό !  
Έτσι αισθανόμαστε ότι συμμετέχουμε και εμείς λίγο σ΄ αυτά που έζησαν οι ήρωες που  τιμάμε.
Και στη στην Θεσσαλονίκη υπήρξε εθνική ανάταση . Αποτέλεσμα :
Έμειναν  εντυπωσιασμένοι οι ξένοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί στρατιωτικοί και ειδικοί στα θέματα άμυνας,  από το μέγα πλήθος και μέγα πάθος. Οι ξένοι  ήταν φέτος αυξημένοι, διότι ήλθαν ως επισκέπτες για την Έκθεση «DEFENSYS» 2010 στη Θεσσαλονίκη
                                                                                                          
Παραθέτουμε και την σχετική είδηση του εγκύρου defencenet.gr :
 28-10-2010 11:10:49
Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων παρελαύνουν από το πρωί σε ολόκληρη την χώρα επί τη 70η επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη, όπου παρά το ψύχος χιλιάδες κάτοικοι έχουν σπεύσει να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Εθνικά συνθήματα από τις μονάδες ειδικών δυνάμεων όλων των Όπλων και όλων των Κλάδων, έχουν ξεσηκώσει θύελλα ενθουσιασμού στα πλήθη.
Στέλνοντας ταυτόχρονα και τα τα κατάλληλα μηνύματα στους ξένους επισήμους και τις ξένες αποστολές που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη λόγω DEFENSYS, ότι η Ελλάδα του Μνημονίου, υπάρχει μόνο στις ψυχές εκείνων που την θέλουν υπόδουλη. Απί πίσω βρίσκεται μια χώρα με περήφανους κατοίκους και Ένοπλες Δυνάμεις που αποτελούν την βασική οργανωμένη δύναμη υπεράσπισης της.
Οι ξένοι που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη έχουν εντυπωσιαστεί τόσο με το πάθος αυτών που παρελαύνουν και την ακρίβεια των σχηματισμών, όσο και από το πλήθος που παρακολουθεί την παρέλαση παρά το δριμύ ψύχος.

tideon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου