«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η Βόμβα Γιούνκερ: “άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπεί για τις εξαγωγές” και η υπόλοιπη αλήθεια που κρύβει για το μεγάλο πλιάτσικο.

Πως η αποκάλυψη Καψή για Πάγκαλο ξεσκεπάζει τον τρόπο που οι Γερμανοί επέβαλλαν τους δικούς τους πολιτικούς χρηματοδοτώντας τους ώστε αυτοί έπειτα να προωθούν τα συμφέροντα τους.


Σήκωσε τον κόσμο στο πόδι η “βόμβα Γιούνκερ” που δεν είναι τίποτε άλλο από την επιβεβαίωση της παντιέρας που έχουμε σηκώσει από την πρώτη στιγμή στο διαδίκτυο:
Το Γερμανικό πλιάτσικο που ο Γιούνκερ αιτιολόγησε ως “στήριξη των Γερμανικών εξαγωγών”, όπου “εξαγωγές” δεν είναι τίποτε άλλο από την καταλήστευση των δημοσίων ταμείων με αιχμή του δόρατος την δράση της Siemens.
Όπως αποκαλύφθηκε από την εξεταστική που είναι σε εξέλιξη, σχεδόν κάθε ενέργεια των Γερμανικών πολυεθνικών σε Ελληνικό έδαφος, περνούσε μέσα από το μαύρο τσουβάλι του Χριστοφοράκου. Η ΕΕ ουδέποτε το σταμάτησε αφού τα λεφτά επέστρεφαν στην Φρανκφούρτη με τις βαλίτσες και τα μερίσματα των εταιρειών. Την εξήγηση την δώσαμε εδώ και καιρό:
Το δημοσιονομικό μας χάλι και τις διεφθαρμένες πελατειακές σχέσεις τις γνωρίζουμε καλά. Όπως και τις ελεεινές δομές που ανέπτυξαν οι κομματικοί μηχανισμοί υπερφορτώνοντας το δημόσιο για να διασφαλίσουν “μονιμότητα” και στους ψηφοφόρους.
Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις
στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά  σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε “μεγάλα συμφέροντα”, έτσι αόριστα.
http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4012/5782.jpgΥπάρχει ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ουδείς χαρίζει λεφτά. Η ΕΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Ευρώ που έχουμε πάρει, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε.

Υπάρχει και άλλο ένα δεδομένο: Ουδείς δίνει λεφτά (έστω και δανεικά) χωρίς έλεγχο. Η ΕΕ πάλι δεν αποτελεί εξαίρεση και όλοι θυμόμαστε την άμεση αντίδραση σε υποθέσεις όπως το καλαμπόκι, τα ΧΥΤΑ κλπ κλπ. Πως λοιπόν “χάθηκαν” τα κονδύλια της ΕΕ και η χώρα υπερχρεώθηκε σε μέγιστο βαθμό; Όταν μάλιστα οι Έλληνες είναι “διεφθαρμένοι”;
Μα φυσικά γιατί το πλιάτσικο οργάνωσε και εκτέλεσε ο “σκληρός πυρήνας” της ΕΕ με τις πολυεθνικές του! Οι ίδιοι οι Γερμανοί “κατήγοροι” (με τα τσολιαδάκια τους πάντα) που λάδωσαν το σύμπαν για να βιάσουν ανενόχλητοι τον δημόσιο πλούτο με Siemens, MAN, Hoechtief, γερμένα υποβρύχια και ναυπηγεία…
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Βίασαν την χώρα και τώρα την κατηγορούν επειδή δεν είναι …παρθένα!
Το άρθρο εξηγεί που πήγε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων και πως αυξήθηκε ραγδαία ο δανεισμός της χώρας. Η πραγματική βόμβα όμως είναι η αποκάλυψη του Γιάννη Καψή για το πως αυτοί οι επίορκοι πολιτικοί φίλοι των Γερμανών, εν πολλοίς δημιουργήθηκαν και προωθήθηκαν από τους ίδιους. Με αμέριστη συμπαράσταση και πακτωλούς χρημάτων.
Αποκάλυψε λοιπόν ο Γιάννης Καψής την συνομιλία που είχε με το νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο:
«Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί;» με είχε ρωτήσει ( Ο Πάγκαλος) λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.
«Κανείς», του είχα απαντήσει.
«Ε τότε δεν θα εκλεγείς». Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος…

Εδώ έρχεται και κουμπώνει η ιστορική δήλωση του Χρήστου Ζώη πριν την ψηφοφορία για το μνημόνιο: “Όποιος δεν έχει χορηγούς και πληρώνει μόνος του τους λογαριασμούς του, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ”.  Δεν βγήκε κανείς να τον διαψεύσει…
Έτσι ακριβώς αποκαλύφθηκε η “χορηγία” που έδωσε η Siemens στον Μαντέλη “για τον προεκλογικό του αγώνα”. Τις υπηρεσίες του Μαντέλη έναντι των Γερμανών και των Τούρκων (φανερών πλέον χορηγών μέσω της Siemens). Καταλαβαίνετε λοιπόν ποιοί ψηφίζουν μνημόνια, ποιοί συνεργάζονται (διαχρονικά) με τους Γερμανούς και ποιοί προωθούν τα συμφέροντα των οθωμανών σε όλους τους τομείς.
Η επιλογή αγώνα είναι απλή. Καταψηφίζουμε τους εκλεκτούς των ΜΜ”Ε”, των PR εταιρειών, για να εξυγιάνουμε την δημοκρατία. Γινόμαστε σαμποτέρ των τροφοδοτών τους. Σε τηλεοράσεις, υπερπροβεβλημένες περσόνες, “χορηγούς επικοινωνίας” των σκουπιδοεκπομπων και των Κυριακάτικων φυλλάδων. Υπάρχει πλέον μόνο ένας σκοπός:

Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.


5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997. Η κυβέρνηση Σημίτη παρουσιάζει την Ελληνοτουρκική συμφωνία επί της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Το μνημείο αυτό του αίσχους που ήταν η επίσημη αποδοχή “συνδιαχείρισης” του Αιγαίου με την Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Σεζγκίν, ισχυρίστηκε ότι με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο τίθεται υπό κοινή ευθύνη.
Ο Γεράσιμος Αρσένης εκφράζει ανοιχτά την διαφωνία του όπως και άλλοι βουλευτές. Αρχίζουν λοιπόν επιθέσεις εναντίον των διαφωνούντων από τους πολύ στενούς φίλους του πρωθυπουργού, όπως ο Τάσος  Μαντέλης, που κατηγόρησε τους έχοντες αντίθετη άποψη από την επίσημη “γραμμή” ότι κινούνται σε “σοβινιστική” κατεύθυνση, ενώ, έκανε λόγο για “ακροδεξιές απόψεις” μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Λίγες ημέρες μετά, πάλι τον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 222,7 δισεκατομμυρίων δραχμών στην Intracom και 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.
Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.
Όπως όμως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, τσάμπα φιλότουρκος δεν υπάρχει. Έχουμε αποδείξει δε ότι ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS είναι έρμαια της Τουρκικής πολιτικής αφού απλούστατα το Τουρκικό βαθύ κράτος γνωρίζει ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ έστω και ένα Ευρώ από το βρώμικο χρήμα: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.

Έτσι ο κύριος Μαντέλης, ο πολέμιος του “Ελληνικού Εθνικισμού” και του πατριωτισμού, υπηρέτησε και αυτός “συμπτωματικά” τα Τουρκικά συμφέροντα στο έπακρο. Συκοφάντησε αγνούς ανθρώπους, δαιμονοποίησε τον Πατριωτισμό κατά την προσφιλή τακτική όλων των ελεεινών υποκειμένων που ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗ ΣΑΡΚΑ αυτής της χώρας και υποδούλωσαν τον λαό στους τοκογλύφους.
Γιατί όπως έχουμε πει, υπάρχουν δύο άκρα: Αυτός που βάζει την πατρίδα πάνω από το τομάρι του και τα λαμόγια που αρμέγουν την πατρίδα για να “σπουδάσουν τα παιδάκια τους”.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε τα παιδάκια σας κατάματα, εξηγήστε τους ότι γεννιώνται υποδουλωμένα γιατί κάποιοι κύριοι Μαντέληδες προτίμησαν την μοσχαροκεφαλή τους και την κοιλάρα τους από το να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο τους ως όφειλαν.
Και επειδή ο κύριος Μαντέλης κυκλοφορεί ελεύθερος, εάν τον συναντήσετε εξηγήστε του ότι η “χορηγία” που έλαβε από τη Siemens, ήταν πληρωμένη από το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ήταν οι χαμένες συντάξεις. Τα αποθεματικά των ταμείων. Ήταν κομμάτι από τη σάρκα αυτής της χώρας που τα καρκινώματα τύπου Μαντέλη την ξέσκισαν για να γεμίσουν τις σαπιοκοιλιές τους. Και τώρα ήρθε ο λογαριασμός.
Οπότε κύριε Μαντέλη, εάν κάποιος σας σταματήσει στο δρόμο για να σας εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων που καρπωθήκατε, μη δώσετε σημασία.
“Εθνικιστές” θα είναι Τάσο μου. Εθνικιστές.

Πηγές. Διαβάστε τες για να δείτε τι εστί λαμόγιο και τι Πατριώτης.
http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-05.ant1gr.html#05
http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=3707463&action=print
http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-18.ant1gr.html

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου