«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Δαιμονοποιούν τους κατοίκους που διαμαρτύρονται!

ΣΕ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

kotziaΓια τα όσα συνέβησαν στην πλατεία Αττικής, το βράδυ του Σαββάτου, διαβάσατε ίσως στην «Ελεύθερη Ώρα» της Δευτέρας. Σε γενικές γραμμές είχαμε μια συμπλοκή μεταξύ Ασιατών μουσουλμάνων και Ελλήνων κατοίκων της περιοχής, η οποία σύμφωνα με κατοίκους με τους οποίους επικοινωνήσαμε, ξεκίνησε όταν ομάδα λαθρομεταναστών, επιτέθηκε σε παιδιά ηλικίας 15 περίπου ετών.
Ακολούθησε κινητοποίηση των κατοίκων, οι οποίοι περικύκλωσαν τον χώρο, στον οποίο κατέφυγαν οι λαθρομετανάστες που είχαν λάβει μέρος στην επίθεση. Δεν μπήκαν μέσα, δεν τους έκαψαν ζωντανούς, όπως κάποιοι θέλουν να δώσουν την εντύπωση ότι έγινε. Απλά σαν ένα είδος “περιφρούρησης” για να μην διαφύγουν, κάθισαν έξω από το τζαμί. Εκατό περίπου ήταν αυτοί που μαζεύτηκαν άμεσα. Κάτι που μαρτυρά την απελπισία των κατοίκων της περιοχής αλλά και τον ενεργό ρόλο τον οποίο έχουν αποφασίσει να παίξουν.
Η αστυνομία δεν άργησε να φτάσει. Όπως όμως αποδεικνύεται και από οπτικοακουστικό υλικό, ανέλαβε ρόλο “περιφρούρησης” του τζαμιού, αντί να συλλάβει τους λαθρομετανάστες. Αξίζει να
σημειωθεί ότι ο χώρος ήταν ένα ακόμη από τα παράνομα τζαμιά, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, στις γκετοποιημένες αυτές περιοχές του κέντρου.
Φυσικά κανένας δημοσιογράφος δεν είναι δικαστής, και απλά μεταφέρει το ρεπορτάζ, το οποίο έκανε. Το ίδιο έκανα και εγώ. Έτσι λοιπόν σοκαρισμένος τις επόμενες ημέρες παρακολούθησα τα όσα γράφτηκαν στον “συστημικό” τύπο, περί των γεγονότων της πλ. Αττικής το βράδυ του Σαββάτου.
attiki_6
Σύμφωνα με τα όσα λοιπόν γράφουν κάποιοι, ξαφνικά οι κάτοικοι της πλ. Αττικής και του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν μεταβληθεί σε ζόμπι, τα οποία δίχως λόγο θέλουν να φάνε τις σάρκες όποιου δουν μπροστά τους. Έτσι λοιπόν, αυτόματα, στα κείμενα που δημοσιεύτηκαν σε μεγάλες εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, οι λαθρομετανάστες είναι κάτι σαν άγιοι που κατέβηκαν στην γη και οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής, ο σατανάς προσωποποιημένος.
«Συμπλοκές σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αττικής, όταν κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν σε έναν μετανάστη από το Μπαγκλαντές που τελεί χρέη ιμάμη στο αυτοσχέδιο ημιυπόγειο τζαμί της οδού Αριστομένους... Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, ο άνδρας κρύφτηκε στο αυτοσχέδιο τζαμί, όπου βρίσκονταν κι άλλοι συμπατριώτες του, οι οποίοι βγήκαν έξω για να τον υπερασπιστούν. Ύστερα από αποκλεισμό που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο ιμάμης και δύο συμπατριώτες του μεταφέρθηκαν με περιπολικά σε ασφαλές σημείο», διαβάζουμε σε ένα ρεπορτάζ, το οποίο συνεχίζει κάνοντας περιγραφές για “ηλικιωμένους και γυναίκες” που φυλούν την πλατεία και... φωνάζουν με σφυρίχτρες “ομάδες κρούσης” νεαρότερων!
Αυτά φυσικά τα καταγγέλλουν διάφοροι μαϊντανοί αντιρατσιστικών οργανώσεων, οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς αφού έτσι βγάζουν... μεροκάματο.

panteleimonΤα όσα λέγονται και γράφονται εδώ και δύο περίπου χρόνια, για τους κατοίκους των περιοχών, που αντιδρούν στην υποβάθμιση των γειτονιών τους και την εγκληματικότητα που θέτει σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, δεν είναι καθόλου τυχαία. Επιχειρείται μια δαιμονοποίηση των κατοίκων, στα μάτια της κοινής γνώμης.
Η κατάσταση στις περιοχές αυτές είναι πολύ τεταμένη. Η ένταση συσσωρεύεται καθημερινά και κάποτε θα ξεσπάσει. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε και νεκρό. Αυτό που θέλουν κάποιοι να πετύχουν, είναι αν ο νεκρός είναι Έλληνας, να τον παρουσιάσουν ως ανθρωπόμορφο τέρας. Και αν ο νεκρός είναι μετανάστης, να τον μετατρέψουν σε σύμβολο, προκειμένου να καταστείλουν κάθε είδους λαϊκή αντίδραση.

Δημήτρης Παπαγεωργίου 
elora.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου