«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Με πρόσχημα τις περικοπές «ξεπουλούν» το Καστελόριζο στην Τουρκία!



Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προμηθεύονται πλέον από την … Τουρκία, οι λιγοστοί κάτοικοι του ακριτικού Καστελόριζου, αφού αφού το υπουργείου Θαλασσίων  Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας «έκοψε» τα τρία επιδοτούμενα μοναδικά δρομολόγια που εκτελούνταν κάθε εβδομάδα.

Έτσι πλέον οι κάτοικοι εξυπηρετούνται για τις προμήθειες τους, από τις απέναντι τουρκικές ακτές ενώ για να μεταβούν στη Ρόδο χρησιμοποιούν … τουρκικά δρομολόγια, προς το νησί.
Στο παρελθόν χρειάστηκε ακόμα και ασθενείς να διακομιστούν από το Καστελόριζο σε νοσοκομεία στα μικρασιατικά παράλια.
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση, ζήτησε με επιστολή του ο δήμαρχος Κατσελόριζου κ.Γιώργος Πανηγήρης

«Τις τελευταίες 15 ημέρες η επικοινωνία μας με τη Ρόδο γίνεται μέσω Τουρκίας, καθώς και όλες μας οι προμήθειες. Ο λόγος: Η ενέργεια του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας να σταματήσει τα τρία επιδοτούμενα δρομολόγια που εκτελούσε το Ε/Γ - Ο/Γ "Πρωτεύς" χωρίς να τα αντικαταστήσουν» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ.Πανηγήρης, καταγγέλλοντας πως η πολιτεία συμπεριφέρεται στους ακρίτες σαν να είναι πολίτες μιας άλλης χώρας.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Δημήτρης Χαλκιώτης, επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη για τη διακοπή των δρομολογίων προς το Καστελόριζο, στην εταιρείας «ΑΝΕΣ» που σύμφωνα με τον ίδιο δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις (κατάθεση εγγυητικής επιστολής),. Παράλληλα έκανε γνωστό πως ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλείας κ.Γιάννης Διαμαντίδης, έχει ζητήσει απάντηση τη Δευτέρα από το νομικό συμβούλιο τους κράτους και ότι το θέμα θα λυθεί το συντομότερο δυνατό.

Πρώτο Θέμα 30/10

1 σχόλιο:

  1. Φίλε μου, θα μου επιτρέψεις
    να σε ενημερώσω πως το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούριο και πως κάθε χρόνο τα ίδια συμβαίνουν στο ακριτικό Καστελλόριζο.
    Οι εγκέφαλοι που βρίσκονται στο
    « Ναό » της « Δημοκρατίας » έχουν βάλει σκοπό να μας παραχωρήσουν άνευ όρων και έτσι
    κάθε νέα χρονιά απεμπολούν και από ένα δικαίωμα μας, και αν θέλεις
    από ένα κυριαρχικό μας δικαίωμα, δηλαδή, για να το κάνουμε πιο πικάντικο μπορείς να πας ιδίοις σώμασι εκεί και να δούμε αν σε αφήσουν, το Λιμενικό, ο Στρατός και άλλοι « φορείς »… να πας στη κυρά της Ρω ( το άλλο νησί ) να σηκώσεις την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ !!!
    Ο νοών νοείτω !!!
    Τα σημεία είναι ξεκάθαρα, ένεκεν η ώρα !!!

    Τάδε έφη
    Ελεύθερος Πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή